2024.03.19, Kedd
Újra önálló a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola
kiskunfelegyhaza.hu

Újra önálló a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola

kiskunfelegyhaza.hu

2021.09.13. 15:34

2007 nyarán lett tagintézménye az akkor létrejött Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskolának a Platán Utcai Általános Iskola. Most, 14 év után – az idei tanévtől – újra önálló iskolaként folytatja nevelő-oktató tevékenységét az intézmény. Ezzel régi vágya teljesült a tantestületnek és a szülői közösségnek. A 2021/2022-es tanévben az iskola vezetői – Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető, Szunyi Anikó és Takácsné Medveczki Zsuzsanna intézményvezető-helyettesek – egyéves megbízással látják el feladatukat.

Hirdetés

Az önállósodás folyamatáról Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető számolt be. Mint elmondta, 2016-ban – amikor megválasztották a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola, a Platán Utcai Tagintézmény és a Gátéri Széchenyi István Tagintézmény igazgatójának – azzal a szándékkal kezdte meg a munkát, hogy ha miniszteri támogatást kap, közbenjár a Platán tagintézmény önállóságáért. S bár az elmúlt öt évben – mondta – teljes harmóniában dolgoztak együtt a Platán tagintézmény vezetőivel, folyamatosan fenntartotta az igényt az önállóságra. Ötéves vezetői ciklusának végén látta elérkezettnek erre az időt.

– Köszönettel tartozunk a Kecskeméti Tankerületi Központnak és vezetőjének, mert ezt a gondolatot és szándékot tiszteletben tartották és támogatták. Ennek nyomatékot adott a fenntartó és az intézményvezető közötti tiszteletteljes együttműködés, kölcsönös megbecsülés és szakmai szimpátia is – mondta a régi-új intézményvezető, aki Kiskunfélegyháza város vezetőinek is kifejezte köszönetét az önállósodás támogatásért.

Az idei tanévtől a Platán Utcai Általános Iskola minden értelemben, azaz szakmailag és tanügy-igazgatás tekintetében is visszakapta önállóságát. Sokat jelent ez az autonómia annak az intézménynek, amely 1983 és 2007 között már megélhette ezt. Ahogy sokat jelent a régi dolgozóknak, a platános pedagógusoknak és a szülőknek. Különösen azoknak, akik egykori platános diákként taníttatják itt gyermekeiket.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaPlatán Utcai Általános Iskola