2020.07.02, Csütörtök

Gazdaság

Felsőbácska királya borszaküzletet nyit Kecskeméten

2015.10.28

Viszontagságos utat járt be a borotai borász Koch Csaba, akit mára a Felső-Bácskában, mint a térség királyát emlegetnek, hiszen jelenleg ő a Hajós-Bajai borvidék legjelentősebb borászatának a tulajdonosa, illetve a Hajós-Bajai borvidék, egyben a Duna Borrégió elnöke. A 2015-ös Év Pincészete díj nyertese, bár a királynő ékköve, az Év Borászata díjra még gyúrnia kell, ha egyáltalán valaha...

Vojnits Tamás: „A hazai takarékszövetkezeti rendszer versenyképesebb és olcsóbb lesz”

2013.11.22

Vojnits Tamás, a Takarékbank igazgatótanácsának az elnöke Kecskeméten válaszolt a REGON-médiacsoportnak a hazai takarékszövetkezeti rendszer jövőjével kapcsolatos kérdéseire.

Új exportlehetőségek a magyar mezőgazdasági termékek előtt

2013.01.14

Az elmúlt évtizedekben visszaesett az élelmiszerexport, azonban a sertés- és baromfihúsra, halakra megvannak a szükséges állategészségügyi bizonyítványok, így mára sikerült visszaszerezni piaci pozíciónkat – fogalmazott Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Baki Agrocentrum Kft. által szervezett agrárgazdasági konferencián.

Fél percen múlt, hogy elnyerte a Duna-Aszfalt Kft a Mercedes tenderét

2009.10.14

A Kecskeméten épülő Mercedes-gyár tendereit sorban elnyerő Duna-Aszfalt vállalkozási igazgatója szerint a német versenyeztetésnek nincs meg itthon a kultúrája, ugyanis a több millió eurós beruházás versenyén 15-20 másodpercnyi különbség döntött.