2024.04.26, Péntek
Elkészült a Kecskeméti Atlétikai Központ
Szemereyné Pataki Klaudia - Facebook

Elkészült a Kecskeméti Atlétikai Központ

kecskemet.hu

2019.04.19. 20:00

701 millió forint kormányzati forrásból elkészült a Kecskeméti Atlétikai Központ. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a sajtó kíséretében tekintette meg az épületkomplexumot szerda délelőtt.

Hirdetés

Ezentúl méltó körülmények között edzhetnek a jövő atlétái a Kecskeméti Atlétikai Centrumban, amely 701 millió forint állami forrásból épülhetett meg a Széktói Stadion mellett. Az épületkomplexum szerdai sajtónyilvános bejárása előtt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az elkészült beruházás mögött álló profi csapat munkáját dicsérte. Kiemelte, mindenki szívét-lelkét beleadta, hogy megvalósulhasson a korszerű létesítmény, amely nem csak az atléták, az utánpótlás biztosítása szempontjából fontos. A jövőben ugyanis más sportágak erőnléti, alapozó edzéseinek is kiváló helyszíne lesz a centrum.

A sportlétesítmény területén az ugrógödröktől a dobókörön át minden olyan eszköz és tereptárgy megtalálható, amely szükséges az atlétikai sportágak műveléséhez. A külső területen a szabványos 400 méteres futókör található 8 sávban, a közepén, a belső területen rögbi edzésekre és mérkőzésekre alkalmas területet alakítottak ki.

A belső tér elsősorban a téli alapozásra ad lehetőséget. Egy 6 sávos 60 méter hosszú futópálya található itt. Nemcsak a város atlétái, de más sportágak képviselői is edzhetnek majd az atlétikai központban, amely a tervek szerint rangos nemzetközi versenyek helyszíne is lesz a jövőben - emelte ki Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Galéria

KecskemétBács-Kiskun megyesport atlétikaKecskeméti Atlétikai Központsportcentrum