2024.05.27, Hétfő
Kecskemétre érkezik májusban a Csinibaba című zenés vígjáték!
Fotó: kecskemetinemzeti.hu

Kecskemétre érkezik májusban a Csinibaba című zenés vígjáték!

Forrás: kecskemetinemzeti.hu

2024.04.25. 08:05

A nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátéka, a Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti színpadi változata május 14-én 19 órai kezdettel látható majd a nagyszínházban. 

Hirdetés

A mintegy hatvan éve, 1962-ben játszódó történet, a lázas készülődés a tehetségkutató versenyre, abban a reményben, hogy a győztes eljuthat Helsinkibe, a felcsendülő örökzöld dallamok (köztük Fényes Szabolcs, Nagyvárad szülöttének szerzeményei is) – mindezek együtt közösségi élményt, családi programot ígérnek.

„A történet középpontjában bizonyos értelemben az 1962-es Ki mit tud? áll, amelynek a győztese kijuthatott a helsinki Világifjúsági Találkozóra, és az 56-os forradalom után mindössze hat évvel az egész ország megvadult ettől. Hiszen a kiugrásnak, a kiragyogásnak, a másmilyen élet választásának a lehetőségét hordozta magában részben az, hogy a televízió közvetítette a döntőt, részben pedig az, ami a mi történetünk főhőseit is mozgatja, hogy ki lehet jutni Helsinkibe, ami már Nyugat, és ahol esetleg álmokat lehet megvalósítani” – nyilatkozta az előadásról Novák Eszter rendező.

 


Jegyek már kaphatók a Kecskeméti Nemzeti Színház jegyirodáiban és online

KultúraKecskeméti Katona József Nemzeti SzínházCsinibabaszínház