2024.05.20, Hétfő
Kecskeméten is lesz éjjel-nappali posta
Fotók: posta.hu

Kecskeméten is lesz éjjel-nappali posta

MTI

2024.04.17. 14:09

Nyíregyházán nyitották meg az első 0-24 órás postai ügyintézésre alkalmas ügyfélteret. További 12 nyílik még, az egyik Kecskeméten.

Hirdetés

Megnyitotta első éjjel-nappal működő, postai ügyintézésre alkalmas ügyfélterét a Magyar Posta Zrt. Nyíregyházán, ahol az ügyfelek egyebek mellett csomagot adhatnak fel és vehetnek át, egy speciális ügyintézési automatán keresztül hivatalos okmány- és járműügyeket intézhetnek, illetve készpénzt is felvehetnek az ATM-ből - közölte a társaság  az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint a Magyar Posta Zrt. további tizenkét helyszínen tervezi a postai szolgáltatások éjjel-nappali elérésének lehetőségét bevezetni, a szolgáltatást öt budapesti, valamint Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét és Miskolc postáján indítják el.

Automatizált szolgálatásokkal hivatalos ügyeket is intézhet

Az országban elsőként a város Bethlen Gábor utcai nagypostáján kialakított új ügyféltér koncepciójával a Magyar Posta az ágazati trendeket követi, a szolgáltatás a francia, osztrák, szlovén, svájci és szingapúri posta által már bevezetett automatizált szolgáltatásokhoz hasonlítható - írták közleményükben.
 

Fotó: posta.hu


Csekkbefizetésre és borítékvásárlásra is éjjel-nappali lehetőség nyílik

A csomag- és a bankautomaták nyújtotta lehetőségeken felül a postafiók bérlést és a letéti küldemények kézbesítését, az iCsekk applikáció QR-kódjainak segítségével csekkbefizetést, valamint csomagoláshoz használatos eszközök és postakész borítékok automatából történő vásárlásának lehetőségét biztosítják az ügyfelek számára.

Ezeken túl egy speciális ügyintézési automatán keresztül a hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése, vezetői engedély pótlása, személyazonosító igazolvány és lakcím bejelentése, valamint további hivatalos okmány- és járműügyek is intézhetők - olvasható a közleményben.

KecskemétKecskemétMagyar Postaéjjel-nappali posta