2024.04.29, Hétfő
Szijjártó Péter: az eredeti ütemterv szerint halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése
Kép: illusztráció, Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Szijjártó Péter: az eredeti ütemterv szerint halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése

MTI

2024.04.10. 09:00

Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közösségi média oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy a mintegy 400 milliárd forintos beruházással a Mercedes megduplázza kecskeméti gyártókapacitását, így Magyarország még hangsúlyosabb szerepet tölt majd be a modern kori autóipar alakításában.

Hirdetés

Az új Mercedes-gyárban jövő év végére minden készen fog állni a sorozatgyártás megkezdéséhez, ami nagymértékben hozzájárul majd a magyar gazdaság teljesítményének és exportjának növeléséhez - emelte ki. Hozzátette, hogy új karosszériagyártó és új összeszerelő üzem is létesül, amivel új munkahelyek jönnek létre.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Kecskemét vonzereje tovább növekszik, és Magyarország is javítja a világgazdasági pozícióját.

Szijjártó Péter azt is közölte, hogy Jörg Burzer termelésért és ellátási láncért felelős igazgatósági tag ismét megerősítette, hogy a Mercedes hosszú távon számol a globális működésének kulcshelyszíneként Kecskeméttel. Emellett kifejezetten elismerően szólt a magyarországi működési körülményekről és a szakképzett magyar munkaerőről - tette hozzá a miniszter.

KecskemétKecskemétMercedes-Benz Hungária Kftüzemépítés