2024.05.27, Hétfő
Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom
Illusztráció, unslpash.com

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

MTI

2024.04.26. 09:00

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a tilalom visszavonásáról az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve született döntés.

Azt írták, az időjárási előrejelzés alapján a következő napokban borult, hűvös idő várható, helyenként záporokkal. Az előrejelzett időjárási körülmények növelik a levegő és a holt biomassza nedvességét, ennek következtében a tűzveszély további csökkenése várható, ezért a hatóság csütörtöktől visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Hajdú-Bihar vármegye területén.

Bács-Kiskunban is hullott csapadék, ennek mennyisége azonban egyelőre nem indokolja a visszavonást, ezért ebben a vármegyében a hatóság továbbra is fenntartja a tűzgyújtási tilalmat - ismertették.

A Nébih felhívja a figyelmet arra, hogy erdőterületen a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is kizárólag szélcsendes időben, a kijelölt és kiépített tűzrakó helyeken szabad tüzet rakni, azt felügyelet nélkül hagyni veszélyes és tilos, biztonságos eloltásáról minden esetben maradéktalanul gondoskodni kell.

A tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők - áll a közleményben.

Megyetűzgyújtási tilalom