2020.01.20, Hétfő

Bács-Kiskun megye

Digitális immunerősítő "injekciót" kaptak a bolyaisok

2019.12.13

Kecskemét

Kecskemétre is elért az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Erzsébet Ifjúsági Alap Digitális Immunerősítő Programja. A középiskolai roadshow keretében a Bolyai János Gimnázium diákjait vértezték fel hasznos információkkal annak érdekében, hogy ne váljanak a digitális bűnözők áldozataivá.

Országos színvonalú versenyt rendeztek Baján

2019.12.11

Baja

Országos színvonalú immár a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban idén 4. alkalommal megrendezett emlékverseny, melyen kétszáznál is többen léptek pástra.

410 milliós fejlesztés valósult meg Bácsbokodon

2019.12.10

Aktuális

Megújult a Bácsbokodi Általános Iskola. A munkálatok érintették a tetőszerkezetet, a külső homlokzatot, a gépezeteket, továbbá egy új nyelvi labor és több korszerű szaktanterem kialakítását. A helyszínen december 5-én tartottak bejárást.

K&H családi vállalatok kiválósági díjat kapott két Bács-Kiskun megyei cég

2019.12.07

Megye

Már a kisebb családi vállalatoknál is jelentős a társadalmi felelősségvállalás, miközben a generációváltásban is sokat fejlődtek az elmúlt években. A hosszú távú stratégiai gondolkodásban és az innovatív megoldások alkalmazásában azonban még szükség lehet némi útmutatásra, ezért idén negyedik alkalommal nyolc cég – köztük a Bács-Kiskun megyei Abrazív Mérnök Iroda és Gépgyártó Kft. és a LADÓ-REC Hulladék-nagykereskedelmi és Szolgáltató Kft. – üzleti gyakorlata kapott K&H családi vállalatok kiválósági díjat a jó példák felkarolására és bemutatására.

Háromszintes parkolóház épül a kecskeméti kórház mellett

2019.12.04

Megye

A fejlesztés keretén belül összesen több mint 400 parkolói férőhelyet alakítanak ki.

Díszvendégként lesz jelen Bács-Kiskun megye a XVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon

2019.11.27

Megye

Kiváló hétvégi program az új ízek szerelmeseinek, ahol a zamatos sajtok és az újborok kelnek szövetségre, hogy elvigyék az érdeklődőket egy gasztronómiai utazásra.

Tovább nőttek tavaly a termőföldárak

2019.11.22

Megye

A legtöbb termőföldet Bács-Kiskun megyében forgalmazták.

Ismét eredményes körutat zárt a mobilizált ügyfélszolgálat Bács-Kiskunban

2019.11.20

Aktuális

Bács-Kiskun megye szinte minden járásában és településén teljesített szolgálatot 2019. augusztus és november között a kormányablak busz az év második körútja alkalmával.

2020-tól jelentősen javulhat Kecskemét elérhetősége

2019.11.18

Kecskemét

Várhatóan 2020 második negyedévétől jelentősen javulhat Kecskemét elérhetősége és a város déli, ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is az M5-ös autópályán végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Visszatér a Kiskunfélegyházi járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2019.11.01

Kiskunfélegyháza

Ismét szolgálatot teljesít november 4–8. között a kormányablak busz a Kiskunfélegyházi járásban.

Stabilabb és magasabb színvonalú lesz Kecskemét tömegközlekedése

2019.10.31

Kecskemét

Várhatóan 2020 első felében már lesz mobiltelefonos fizetési lehetőség a helyi buszjáratokon, javul a szolgáltatás színvonala, a közlekedési rend pedig fokozatosan igazodik majd az utasok igényeihez. Erről beszélt tegnap (hétfő) este a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorában Hári Ernő a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője.

Újcirkusz és karácsonyi bérletakció a kecskeméti színházban

2019.10.30

Kecskemét

A kecskeméti Katona József Színházban eddig még soha nem látott újcirkuszt és balettszínházat ötvöző produciót is megtekinthet hamarosan a közönség, a karácsonyi bérletakció keretében pedig idén is ajándékokkal készül a teátrum a nézőknek - tájékoztatta a színház kedden közleményben az MTI-t.

Tiszakécskére mennek ellenőrizni a NAV adórevizorai

2019.10.19

Megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 21. és 27. között Tiszakécskén ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát.

Újabb közel négymilliárd érkezik Bács-Kiskunba

2019.10.09

Megye

2019. október 7-én 21 Bács-Kiskun megyei település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében „Bölcsődei férőhelyek kialakítása és bővítése” kiírására benyújtott pályázata kapott pozitív elbírálást.

Helyszíni ellenőrzéseket tart a NAV Bács-Kiskun megyében

2019.09.20

Megye

Szeptember 23. és 29. között Kiskunmajsa, Solt, Akasztó és Harta településeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.  

Újabb felújított járdákat adtak át Kiskunfélegyházán

2019.12.12

Kiskunfélegyháza

A Szegedi úton a Kalmár Kápolna és a Halasi út közötti szakaszon, 300 méter hosszan és két méter szélességben újították fel a járdát és kerékpárutat. Ez a fejlesztés egyike volt azoknak az újabb út- és járdaszakaszoknak, amelyeket december 9-én, hétfőn adtak át az érintett körzetek képviselőinek jelenlétében.

Egyelőre nincs influenza Bács-Kiskunban

2019.12.11

Aktuális

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2019. december 2. és 8. között 341 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Idén is felépítette mézeskalács mesevárosát Kiskunfélegyháza

2019.12.09

Kiskunfélegyháza

Félegyháza szorgos háziasszonyai minden évben felépítik a Kiskun Múzeumban a mézeskalács mesevárost.

Több mint 10 százalékkal nőtt a Bács-Kiskun megyei vállalkozások árbevétele 2018-ban

2019.12.06

Megye

Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kiadvány bemutatóján hangsúlyozta: "az előző év a stabilitás és a növekedés időszaka volt". Stabilan nőtt a megye gazdasága minden adat, így az árbevétel, az export, az import és a bérek tekintetében is.     

Az ünnepekhez köthető árusokat ellenőrzi a NAV

2019.11.29

Megye

A revizorok a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket (pl. fenyőfa, karácsonyi dísz, szaloncukor, játék ) árusítóknál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál végeznek ellenőrzést.

Száznál több migránst tartóztattak fel kedden Bács-Kiskun megyében

2019.11.27

Megye

A rendőrök a 118 férfit és 3 nőt visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kajak-Kenu Pontot és csónakházat adtak át Baján

2019.11.20

Baja

Vízitúra-megállóhelyet és csónakházat adtak át kedden a Bajai Vízisport Klub Petőfi-szigeten lévő telephelyén.

Uniós támogatásból korszerűsítette nemesnádudvari telephelyét a Délity Bútor Zrt.

2019.11.19

Gazdaság

Közel 320 millió forint európai uniós támogatásból technológiai korszerűsítéssel bővítette bútorgyártó kapacitását a Bács-Kiskun megyei Nemesnádudvaron működő Délity Bútor Zrt. - közölte a cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Indulhat a Duna Borút felfedezése

2019.11.12

Megye

Az alföldi borok jó hírének erősítése és a borturizmus fejlesztése a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelt céljai közé tartozik. Ezt szolgálja a Vajdasági Autonóm Tartománnyal közös projekt is, amelynek keretében többek között megvalósul a térség első határon átnyúló borútja.

Elkészült a Gemenc Játszópark és Sportpálya a Petőfi-szigeten

2019.10.31

Baja

A hogy speciális játékok segítségével integrált módon, egy közösségi térben játszhatnak fogyatékossággal élő és ép gyermekek. Az új kulturális és közösségi tér fejlesztése 24,35 millió forint összegben az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Görpark épül Baján

2019.10.30

Baja

Több mint félmilliárd forint értékben épül tíz görpark az Országos Görpark Program első ütemében - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nébih Csongrád és Bács-Kiskun megyében

2019.10.28

Kecskemét

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el szombattól a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Csongrád és Bács-Kiskun megyében, mert az elmúlt hetek átlagosnál melegebb és száraz időjárása miatt a két megye erdőterületein az avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki.

Az átlagot meghaladó mértékben bővült a kkv-szektor hitelállománya Bács-Kiskun megyében

2019.10.14

Megye

Lendületes növekedést mutat a kkv-finanszírozás Bács-Kiskun megyében, hiszen augusztus végére az Erste Bank kis- és középvállalkozói hiteleinek állománya közel 20 százalékkal emelkedett egy év alatt, míg a pénzintézet hitelezett ügyfeleinek száma csaknem a negyedével haladta meg az egy évvel korábbit - derült ki a pénzintézet csütörtöki sajtótájékoztatóján Lajosmizsén.

Kutatók éjszakája - Programok Bács-Kiskun megyében

2019.09.27

Megye

Látványos kísérletek, tudományos bemutatók és csillagászati programok várják az érdeklődőket a Kutatók éjszakája pénteki és szombati programjain Bács-Kiskun megyében.

Megkezdte az aláírásgyűjtést a FIDESZ-KDNP Bács-Kiskun megyei szervezete

2019.08.29

Aktuális

A FIDESZ-KDNP pártszövetség augusztus 24-én kezdte meg gyűjteni a támogatói aláírásokat a megyei önkormányzati választásokra.