2024.04.27, Szombat

Oscar-díjra jelölték a Kecskeméten készített animációs filmet

mti, jafmagazin.hu

2017.01.25. 09:30

A 89. Oscar-díjátadó gála esélyesei között több jelöltnek is van magyar vonatkozása. Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje mellett jelölést kapott A vörös teknős című francia-japán animációs film is, melynek megalkotásában nagy szerepe volt a kecskeméti rajzfilmstúdiónak.

Hirdetés

Deák Kristóf Mindenki című 25 perces kisjátékfilmje az Ennemis Intérieurs, a La femme et le TGV, a Silent Nights és a Timecode című rövidfilmekkel együtt jutott be az öt Oscar-esélyes közé. Magyar rövidfilm több mint ötven éve nem kapott Oscar-jelölést.

Az egészestés animációs filmek közül a Kubo és a varázshúrok, a Vaiana, az Életem Cukkiniként, A vörös teknős vagy a Zootropolis - Állati nagy balhé kaphatja a trófeát.

A vörös teknős című animációs film elkészítésében jelentős szerepe volt a Kecskemétfilm Kft-nek is, ugyanis a Vörös teknős 80 percéből 52 percnyi munka, illetve a teljes film rajzi anyagának kifestése a hírös városban készült. A kivitelezés irányítója Nagy Lajos Balázs Béla-díjas rendező volt, a helyi gyártásvezető pedig Vécsy Vera. Másfél évig tartott a munka és 40-en dolgoztak azon, hogy a maximalizmusáról híres rendezőnek minden megfeleljen.

Az Oscar-díjakat február 26-án adjak át a hollywoodi Dolby Színházban.

Kecskemétanimációs filmA vörös teknősoscar-díjkecskemetfilm kft.