2024.04.23, Kedd

Lángész kerestetik! - Ismét a bányaisok között találták meg őket

Bányai Júlia Gimnázium

2018.03.31. 13:52

A csapat tagjai: Kósa Viola 8.B, Kovács Kristóf 8.A, Vancsura Botond 8.B voltak.

Hirdetés

Hófehér, befagyott tó várta Siófokon  2018. március 6-án a Wanted: Metán, Etán, Propán nevű bányais csapatot az FGSZ Zrt. Lángész kerestetik! című szellemi vetélkedő elődöntőjére.

A vetélkedőre az FGSZ Zrt. működési területén székhellyel rendelkező, meghívott iskolák vehettek részt, az alábbi településekről: Báta, Beregdaróc, Gellénháza, Hajdúszoboszló, Kápolnásnyék, Kecskemét, Levél, Miskolc, Siófok, Városföld, Vecsés.

Kecskemétről 3 iskola indított csapatot: a Kecskeméti Református Gimnázium, a Katona József Gimnázium és a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium.

Az elődöntőre egy bemutatkozó előadást kellett készíteniük a diákoknak a csapatukról. A bányais diákok szökött gázok lettek egy western sztoriban, amelyben Fehér János, azaz John White, az FGSZ Zrt. Igazgatóság elnöke és Terhes Kristóf, azaz Chris mint serif,  az FGSZ Zrt. vezérigazgatója próbálja elkapni a körözött gázbanditákat. Nagy sikert arattak a diákok ezzel, mert a zsűri kiemelte őket a produkciók közül.

Ezek után a diákok az előre kiadott Tudástár alapján oldottak meg feladatokat, ezen kívül szerepelt még például activity, matematikai számítás, nőnapi köszöntő írása. Az elődöntőt megnyerve a döntőre, melyet március 27-én rendeztek meg, az első magyarországi földgázvezeték megépülésének 80. évfordulója alkalmából rendezendő emlékkiállításra egy 3D-s plakátot készítettek humoros bemutatással, szintén maximális pontszámot elérve.

A döntőn 10 csapat mérte össze a tudását. A bányais csapat gyors, felkészült, alapos és pontos volt. 106 pontból 92 ponttal 1. helyezettek lettek. Az iskolának ezzel 600.000 Ft-ot nyertek, a csapattagok egyenként 50.000 Ft-os IBUSZ-utalványt kaptak jutalmul. A csapatokról a helyszínen elkészült fotókat az FGSZ Zrt. honlapján is megtekinthetik. Köszönet a felkészítő tanároknak,  Korsósné Jávorka ZsuzsannaBorsós NikolettSántáné Beke Anikó tanárnőknek és Kiss Róbert tanár úrnak.

MegyeKecskeméti Bányai Júlia GimnáziumLángész kerestetik