2024.03.28, Csütörtök
Rekordszámú veterán autó indul az idei Mercedes-Benz-csillagtúrán
autonavigator.hu

Rekordszámú veterán autó indul az idei Mercedes-Benz-csillagtúrán

mti

2019.05.08. 07:25

A túra május 17-én délelőtt 10 órakor indulnak Jászberényből, és május 19-én 16:30-kor ér véget a debreceni Egyetem téren.

Hirdetés

Idén rekordszámú, mintegy száz veterán autó vesz részt a Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán, amelyet 11. alkalommal rendeznek meg május 17. és 19. között. 

A szervező Mercedes-Benz Hungária Kft. közlése szerint a verseny lényege nem a gyorsaság, hanem az, hogy meghatározott idő alatt egy adott távot teljesítsenek a résztvevők, miközben márkatörténeti, valamint típusismereti feladatokat oldanak meg.

A Mercedes-Benz hazai importőre által kétévente megrendezett Classic Csillagtúra verseny résztvevői az idén a közép-magyarországi és észak-alföldi régiót járhatják be olyan városokat érintve, mint Mezőkövesd, Hortobágy, Nyíregyháza vagy Tokaj. 


A túrán résztvevő autóknak egy fontos kitételt kell teljesíteniük: kizárólag 30 évnél idősebb, vagy a gyártótól "klasszikus" minősítést kapott és korhűen restaurált Mercedes-Benz-modellek lehetnek. A verseny során a résztvevőknek megadott idő alatt egy előre nem ismert itiner által meghatározott útvonalon kell végighaladniuk, miközben 1/100-as pontossági szakaszokat teljesítenek, valamint egy-egy állomáson márkatörténeti, autó- és típusismereten alapuló feladatokat kell végrehajtaniuk.

Az első Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát 2003-ban rendezték, akkor 34 oldtimer rajtolt el, majd az évek során egyre nőtt a résztvevők száma, 2017-ben már 84 veteránautó teljesítette a túrát, amelynek végpontja akkor az egri Dobó téren volt.

MegyeJászberényMercedes-Benz-csillagtúra