2024.04.20, Szombat
Új fizioterápiás eszközre ruházhat be az Ölelő Kéz csaknem félmilliós támogatásból

Új fizioterápiás eszközre ruházhat be az Ölelő Kéz csaknem félmilliós támogatásból

2016.12.13. 19:46

Három kecskeméti szervezet összefogása során 427 ezer forint támogatással járul hozzá ahhoz, hogy az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány új fizioterápiás eszközre tudjon beruházni. Ennek okán ma az adományozásról szóló szerződés aláírására került sor az Empír Enteriőr kecskeméti bemutatótermében.

Hirdetés

A szerződésben szereplő három kecskeméti szervezet (a Magony Kft, az Arborétum Lakópark és a No Limit Fashion) egy Magic Night elnevezésű rendezvényt hozott létre annak érdekében, hogy egy jótékonysági akció keretében támogassák az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítványt. A rendezvényen árusított tombolából befolyt 427 ezer forintot közösen ajánlották fel ezúttal az Alapítvány számára.

Örömünnep a mai – hangzott el Dr. Fáy Tamásné, az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány titkárától –, hiszen 21 éves múltra tekint vissza az Alapítvány, melynek munkatársai összesen 26 településen vannak jelen, köztük Kecskemét városában és környékén.

Az Alapítvány nem csak az otthoni ápolási szolgálat feladatait, hanem a végstádiumban lévő, haldokló betegeknek az ellátását is végzi immár 21 éve. A munkában többek közt részt vesz orvos, gyógytornász, dietetikus, fizioterapeuta, pszichológus, sőt kórházi lelkész is. Az Alapítvány tevékenységét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza, így a betegek számára ingyenesen elérhetővé válik a szolgáltatás. 

Dr. Fáy Tamásné elmondta, hogy az időközönként kapott adományoknak mindig nagy jelentősége van, hiszen ezen összegekből szakmai továbbképzésre vagy éppen eszközfejlesztésre tud az Alapítvány beruházni.

A jelenlegi adományt fizioterápiás eszköz vásárlására kívánja fordítani az Alapítvány, melynek költsége közel 350 ezer forint. Manapság egyre több beteg igényel fizioterápiás kezelést, viszont a kezeléshez szükséges eszköz már elég rossz állapotban van ahhoz, hogy a betegeket megfelelően ellássák. Dr. Fáy Tamásné hozzátette azt is, hogy a biztosítótól kapott keretből csak szűkösen tud az Alapítvány fejlesztési célokra pénzt fordítani, és ennek okán örömmel tölti el az Alapítvány munkatársait is a szervezetektől kapott adomány.

Dr. Fáy Tamásné az Alapítvány nevében is köszönetet nyilvánított a szervezeteknek, amiért hozzájárulnak az Alapítvány szakmai fejlődéséhez.

Az adományozási szerződés aláírásán továbbá elhangzott az is, hogy a szervezetek közösen szeretnének hagyományt teremteni azon társadalmi rendezvények létrehozásában, melyeken még több jótékonysági célokra gyűjthetnek majd a jövőben.

KecskemétÖlelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány