2024.04.26, Péntek
Isten óvja a bajaiakat az ellenzéktől!
Az Ikotity István által jegyzett bajai LMP-s lap. a dátuma a fejlécben!

Isten óvja a bajaiakat az ellenzéktől!

Oltyán József - Bácsmegye.hu

2019.09.18. 21:19

Búcsú Lajos elmondta, hogy ki hazudtolta meg a Bácsmegye szerkesztőségét - Nagy felzúdulást keltett a bajai közéletben egy vasárnap a Bácsmegye.hu oldalán megjelent interjú, amit Fercsák Róberttel, a Fidesz-KDNP bajai polgármesterével, polgármesterjelöltjével készítettünk.

Hirdetés

(Fercsák Róberttel készített interjúnk  65655 elért személyt és 4041 aktivitást, 113 Facebook-os hozzászólást és 55 megosztást tudhat magáénak, ami egy regionális lap esetében igen jó eredménynek számít egy városi kampány kapcsán – szerk.)

 

Fercsák Róbert interjú közben a Veránka szigeten 2019. szept, 13. Fotó Dernovics Tamás - magyarepitok.hu

 

Szeptember 13-án pénteken Fercsák Róbert még a Veránka szigeten arról adott tájékoztatást lapunknak, hogy a városi piacon azt mondták neki, hogy egy lejárató kampányt indít ellene az ellenzék. Miután a felfogásom alapján a sajtó feladata a tudósítás, így fenntartásokkal ugyan, de befogadtam a polgármesteri félelmet, valójában azt feltételezve, hogy a polgármester egy valós probléma elől próbál előre menekülni, hiszen nem ő lenne az első és nem is utolsó politikus, aki ezzel operálna egy interjú során. Ezért felidéztem számára, hogy már 2018-ban is támadták a vállalkozásával. És ebből kerekedett a kalamajka, na nem abból, amit mondott, hanem abból, hogy a helyi ellenzéki lap írása később azzal vádolt, személy szerint engem, hogy én találtam ki a 2018-ban megjelent választási újságot, amiben már felvetették Fercsák Róbert családi vállalkozását.

 

„Fercsák a pénteken este megjelent cikkünkre, már pénteken délután reagált a Bácsmegye.hu oldalnak adott interjújában. Hogy ne tűnjék időutazónak, a beszélgetést rögzítő újságíró kitalált egy 2018-as kampánylapot, amiben állítólag az ellenzék már foglalkozott volna a cégügyeivel. Csakhogy ilyen újság nem volt, a Bajai Hírhatár cikke előtt nem volt hír Fercsák Dominfó BT-jéről.” – forrás: bajai.hirhatar.hu 

 

Az teljesen rendben van, hogy a láthatóan a helyi ellenzék érdekében tevékenykedő bajai-hírhatár lereagálta a Bácsmegye.hu cikkét, amelyben mindent elkövetett, hogy megtévessze az olvasót, az viszont már konkrétan a hamis tényállítás esete, amikor a cikkben meghazudtolták szerkesztőségünket. Miután természetesen lapunk birtokában van a 2018-ban megjelent LMP-s bajai lap, ezért ennek az értelmetlen állításnak próbáltam utánajárni Búcsú Lajosnál, Baja korábbi alpolgármesterénél. Búcsú Lajosról közismert Baján, hogy mára az ellenzék támogatója, meg nem erősített információnk szerint Nyirati Klára bajai ellenzéki összefogás polgármesterjelölt kampányfőnöke.

Búcsú Lajos forrás: Bácsmegye.hu

 

A volt alpolgármestertől – akivel régi jó ismeretségben állok - konkrétan azt kívántam megtudni szerdán koradélután telefonon, hogy ki írta azt a cikket, amiben meghazudtoltak, miután a szerkesztőséget a hivatalos úton már felkértem a cikk módosítására. Búcsú Lajos beszámolt róla, hogy az elmúlt években kiszorult a város vezetéséből ezért támogatja az ellenzéket a kampányban, hiszen lassan döntenie kell, hogy vagy elköltözik Bajáról, vagy segíti az ellenzéket, hogy a hatalomba kerüljön. Viszont kijelentette, hogy azt nem árulja el, hogy a bajai-hírhatáron ki írta azt az írást, amiben meghazudtolták a Bácsmegye.hu-t.

 

Azt kifejezetten tagadta Búcsú Lajos, hogy ő írta volna a cikket, viszont a beszélgetés végén meggondolhatta magát és egy pár órával későbbi beszélgetés során elmondta, hogy a helyi ellenzék kommunikációját nem Baján készítik, hanem egy Zutyu - becenevű ember gyártja azt talán Budapesten és nekik nincs semmilyen beleszólásuk. Miközben a beszélgetés folyt, a keresőben rákerestem erre a becenévre és egy korábban Index-es újságírónak Bogád Zoltánnak a nevére találtam. Búcsú Lajostól megkérdeztem, hogy Bogád Zoltán írta-e azt, hogy én találtam ki a 2018-as kampánylapot, amire ő időt kért és ígérte, hogy a délután folyamán visszahív. Becsületére legyen mondva ez így is történt, 17:33-kor újból visszahívott és megerősítette, hogy a cikket valóban Bogád Zoltán alias Zutyu készítette.

 

Ahogy kinéz a bajai ellenzéki lejárató kampány egy már 2018-ban sem igazán érdekes polgármesteri családi vállalkozásra volt kihegyezve, amiről egy hete óvatlanul lerántottuk a leplet. Az ellenzéki kampányoló erre megpróbált meghazudtolni és ez a bevezető kép alapján egészen egyértelműen nem járt sikerrel. A bajai ellenzéki kampány gerince vélhetően most tört ketté.


 

És ezen a ponton talán be is lehet fejezni a bajai ellenzék tisztességét kutató írást, mert tisztességre írásunk összeállítása során nem bukkantunk. A vidékieket ostobának néző elvtelen hataloméhségre annál inkább. Hiszen ez a folyamat egyrészt jól mutatja a hatalomra törő ellenzék becstelenségét, aminek a során egy megyei lap főszerkesztőjét, hogy mást ne mondjak... – aki aláírja a cikkeit – névtelen cikkben zokszó nélkül meghazudtolnak. Másrészt ezzel tényleg beigazolódik Fercsák Róbert összeesküvés elmélete, hogy ellene így a Fidesz-KDNP ellen tervszerű lejárató kampányt folytat az ellenzék. Ugyanis mára valósággá vált a baloldali lejárató kampány, hiszen szombat reggeltől néhány országosan is ismert internetes lap mint a mérce.hu a 444.hu vagy a 24.hu együtt szajkózták a bajai-hírhatárra hivatkozva a már 2018-ban sem ütőképes lejáratást Fercsák Róbert kapcsán.

 

Miután Búcsú Lajos elmondása alapján engem Bogád Zoltán Zutyu hazudtolt meg a bajai-hírhatár-on megjelent szerző feltűntetése nélküli írásban, így a történet végén nem rendelkezem egy beismerő vallomással, sem szóban sem írásban, így valójában nem tudom hitelt érdemlően bizonyítani, hogy valójában ki hazudtolt meg. Így elengedve ezt a sajnálatos aljasságot, egyelőre önös érdekből bocsássák meg nekem, de csak annak örülök, hogy a felemlegetett Zutyu már nem az Index.hu munkatársa...

 

A bajaikat pedig az Isten óvja egy ilyen ellenzéktől!

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

Tiszta Lap 2018 marcius.jpg

(image/jpeg)

142.75 kb

KözéletFercsák RóbertBaja