2024.03.19, Kedd
Ismét mocskos választási kampányra számít a bajai polgármester
Dernovics Tamás www.magyarepitok.hu

Ismét mocskos választási kampányra számít a bajai polgármester

Oltyán József - Bacsmegye.hu

2019.09.15. 10:52

A 2019. augusztustól bajai kezelésbe került Veránka szigetet bejárva futottunk bele pénteken délután Fercsák Róbertbe, Baja polgármesterébe, akinek a vállalkozása kapcsán ismét az országos kampány kereszttüzébe került a bajai választás!

Hirdetés

Kezdjük Veránkával. Legalább 10 éve ismert az a bajai szándék, miszerint a város szeretné a kezelésébe megszerezni a Veránka szigetet és a rajta lévő ingatlanokat. Hogyan sikerült?

Veránka Sziget

Valóban úgy gondoljuk, hogy a bajai turisztikai portfolióban gazdaságosan fogjuk tudni üzemeltetni Veránkát. Közismert, hogy ez a régi patinás épület korábban a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat tulajdonában volt, amit felújítottak, majd a megyei vagyon állami kézbe adását követően az állam vette át a kezelését. Az idén augusztus elsejétől sikerült megkapnia Baja Városnak az ingatlan üzemeltetési jogát.

 

Persze Baja híres a marketing tevékenységéről, viszont a választási kampányairól is méltán mondható híresnek. A sokszor velőtrázó bajai választási kampányok között, valójában milyen politikai aktivitást tapasztalt, mint polgármester?

Ha tetszik régi motoros vagyok (57 éves), 94-óta vagyok a politikában, 98-óta vagyok megyei és a helyi önkormányzatban is képviselő, sok kampányt láttam és sok kampányt megéltem és számomra is meglepő, hogy a kampányidőszakokban a másik oldal milyen szintig jut el. Vagyis, kicsit elfogultan azt kell, hogy mondjam, hogy a politikai ellenfeleink hatására Baja a halászléje után a hamis videójáról híresült el. Kampányidőszakokon kívül érdemi politikai tevékenységet az ellenzék részéről én nem tapasztalatam, inkább masszív tagadást mindennel szemben.

 

Az idén is elszomorító lesz a bajai kampány?

Fercsák Róbert

Szándékom szerint nem, de az ellenzék által készített 2013-as hamis videó után sajnos bármit el tudok képzelni a kampány során. És ugyan konkrétumokról még nincs tudomásom, de a városban járva már többen megállítottak, miszerint az embereknek tudomásuk van arról, hogy az idei kampányban is elvtelen húzásokra készül az ellenzék, így nem akarok riogatni, de én személy szerint egy mocskos kampányra számítok.

Azért 2018-as választási kampányban megjelent egyik újság részletesen bemutatta, hogy három éve a nulla forgalomról egyszer csak egy jelentős árbevételt ért el a tulajdonában lévő gazdasági társaság...

Ha utánanéz láthatja, hogy a cégem egy családi Betéti társaság, amit 1995-ben alapítottunk, majd az  EVA-s adózást választva  nem volt szükséges mérleget beadni.  1995 óta folyamatosan működik a a cég és mindig komoly árbevétele volt. Amikor az EVA paraméreteit megváltoztatták visszatértünk a korábbi adózásra, így a hivatalos mérlegadatokban ismét megjelent társaság forgalma. Persze értem én, hogy egyszerűbb valami sejtelmes dolgot feltételezni minden mögött, de mivel a társaság minden adata közismert, így pár perc alatt mindenki meggyőződhet annak a valóságtartalmáról, amit most elmondtam.

 

Ha már lehetőséget kaptunk, hogy válaszol a kérdéseinkre, akkor mondana pár szót arról, hogy mi volt fontos Önnek az elmúlt években Baján?

Sok-sok fontos dolog történt Baján az elmúlt években, de amit a politikai ellenfeleink is elismernek, miszerint Baja fejlődési pályára állt az elmúlt években minden területen. Persze vannak kritikus hangok irányomban, hogy fejlődhettünk volna többet is és jobban is, de nekem az a legfontosabb, hogy minden területen fejlődési pályára állt a város nincsennek hiteleink és vannak tartalékaink a fejlesztések megvalósítására.

 

A bajai polgármester tartott egy lejáratástól, hiszen szombaton , a kampányidőszakban aktívvá váló bajai-hírhatár alapján a merce.hu és a 444.hu valóban érdemesnek találta saját forrásból megítélni a bajai kampányt. - szerk.

Galéria

BajaFercsák RóbertBajaVeránka-szigetveránkaBács-Kiskunválasztás2019