2024.03.29, Péntek
A magyar parlament gyorsíthatja be az összmagyar aláírásgyűjtést
A Somlyó-hegy nyergében felállított oltárhoz érkező székelyek Csíksomlyón - MTI: Veres Nándor

A magyar parlament gyorsíthatja be az összmagyar aláírásgyűjtést

pestpilis.hu

2020.02.24. 14:25

Bárki egyetlen perc alatt támogathatja a székelyek által indított uniós kezdeményezést, mely az európai őshonos nemzetek védelmét szolgálja.

Hirdetés

A parlament hétfőn tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely az Országgyűlés támogatásáról biztosítja a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított európai polgári kezdeményezést. A hírt a Fidesz-frakció az MTI-vel azzal kapcsolatban közölte, hogy Izsák Balázs, az SZNT elnöke és Dabis Attila külügyi megbízott volt a Fidesz és a KDNP hétfői frakcióülésének vendége.

A meghívottak beszámoltak az általuk indított, a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésről,

amelynek lényege, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.


Tavaly már sikerült átlépni az egymilliós határt

Amennyiben a magyar parlament is beáll az ügy mögé, akkor hasonló figyelmet kaphat, mint az RMDSZ által elindított Minority SafePack, amit tavaly széleskörű magyar összefogás vitt sikerre.

Ez azt mutatja, hogy a magyarságban megvan a hajlandóság a támogatásra, csak a hírt kell eljuttatni az emberekhez.

A mostani akcióban május 7-ig kell összegyűjteni egymillió aláírást legalább hét uniós tagországban annak érdekében, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon a kérdéssel (akárcsak tavaly a Minority SafePack esetében, amit végül is sikerült összegyűjteni - a szerk.). Ugyanakkor februárig csak százezer aláírás gyűlt össze, miután eddig viszonylag kevesen vállalták fel a szervezést.


Villámgyorsan alá lehet írni!

A kezdeményezéshez www.nemzetiregiok.eu oldalon lehet csatlakozni, erre a linkre kattintva mindössze fél perc alatt le lehet adni az aláírást, amihez csupán

  • az országunkat;
  • az egyik személyi azonosító okmányunk számát;
  • a nevünket és az állampolgárságunkat

kell megadni.

Országos Hírekmagyarságszékelyek