2024.04.20, Szombat
Múlt századi polgármesteri hivatal újult meg Ladánybenén

Múlt századi polgármesteri hivatal újult meg Ladánybenén

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.02.14. 14:03

Ladánybene önkormányzatának célja, hogy - csatlakozva a globális erőfeszítésekhez - a településen is ösztönözze az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést.

Hirdetés

Ennek érdekében sikerrel pályázott legfőbb önkormányzati intézménye, a polgármesteri hivatal hatékonyabb és racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítésére. Eddig az összes önkormányzati tulajdonú épület átesett már korszerűsítésen, egyedül a polgármesteri hivatal épülete volt elavult és gazdaságtalan.

A hivatal a múlt században épült, azóta átfogó felújítás nem készült azon. Az épület tartószerkezetileg jó állapotú, esztétikailag azonban felújításra szorult. Határoló szerkezetei nem feleltek meg a kor épületekkel szemben támasztott energetikai követelményeinek. A projekt keretében kicserélték a homlokzat elavult nyílászáróit, a falakat, valamint a tető- és padlásfödémet hőszigeteléssel látták el. Korszerűsítették a korábbi elavult fűtésrendszert, új kazánt szereltek be, kicserélték a nyílászárókat, valamint az épület teljes körű külső szigetelésére és azbesztmentesítésére is sor került.

Annak érdekében, hogy az intézmény megfeleljen az akadálymentesség elvárásainak, kis mértékben bővítették a hivatalt, mert csak így lehetett biztosítani a különálló akadálymentes mellékhelyiség kialakítását és egy olyan előtér biztosítását, ahol az akadálymentes közlekedés és fordulás biztonsággal megvalósítható. Ladánybene polgármesteri hivatala nemcsak energetikailag újult meg, hanem külső megjelenésében is új színfoltja lett a településnek.

 

Megyeenergetikai korszerűsítésLadánybene