2024.05.26, Vasárnap
Hulla jó meglepetés a miniszter úr részére – bohózattal tért vissza a Kecskeméti Nemzeti Színház
Fotók: ifj. Háry Péter

Hulla jó meglepetés a miniszter úr részére – bohózattal tért vissza a Kecskeméti Nemzeti Színház

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2023.02.06. 13:09

Az előadás február 3-tól a Kecskeméti Nemzeti Színház nagyszínpadán tekinthető meg.

Hirdetés

Egy hónapos kényszerpihenő után újra megnyitotta kapuit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a nézők előtt. Február 3-án, pénteken este Ray Cooney egyik legismertebb darabjával indították az évad második felét: A miniszter félrelép telt házzal és szűnni nem akaró vastapssal debütált - olvasható a teátrum közleményében. 

„Hatalmas öröm, hogy végre Kecskemétre is eljutott ez a szívemhez közel álló darab” – mondta a próbafolyamat kezdetén Besenczi Árpád rendező, aki több ízben találkozhatott már a mókás történettel. „Többszörösen rendezője, hullája és minisztere is voltam már a darabnak, így talán mondanom sem kell: kívülről tudom az egészet! Színre vittük Budapesten túl Nyíregyházán, Pécsen és Zalaegerszegen is, de véleményem és reményeim szerint az egész országot bejárja majd, hiszen mindig és mindenhol megtalálja a közönségét” – tette hozzá.

Fotók: ifj. Háry Péter

A töretlen siker talán nem is véletlen, Ray Cooney ugyanis a legnagyobb ma élő angol vígjátékszerző, akinek nevéhez számos szenzációs történet kapcsolódik. A miniszter félrelép kezdetben egy kormánypárti miniszter és az ellenzéki frakció titkárnőjének titkos légyottját helyezi a középpontba, nem sokkal később azonban minden terv és ábránd szertefoszlik, amikor a házasságtörők hullát találnak a szállodai szobában. A miniszter titkára siet a bajbajutottak segítségére, aki ahelyett, hogy megoldaná, inkább csak tovább bonyolítja a helyzetet. Az események egy idő után követhetetlenné válnak, a folyton megjelenő újabb alakok pedig megállás nélkül felülírnak mindent. A hazugságot hazugság követi, a káosz pedig nagyobb lesz, mint amire előzetesen bárki is számíthatott volna.

Ray Cooney rendkívülisége, a darabbal két és fél évtizedes közös múltat ápoló Besenczi Árpád rendező személye, valamint az ízig vérig valós és zsigeri humort tökéletesen reprezentáló kecskeméti színművészek mind felelősek a premieren megtapasztalt, valamint az elkövetkezendő időkben várható nevetőrohamokért, amelyekért a Kecskeméti Nemzeti Színház felelősséget nem vállal.

A miniszter félrelép ügyeletes nevettetői: Adorjáni Bálint (Richard Willey miniszter), Járai Máté (George Pidgen), Horváth Alexandra (Jane Worthington), Pál Attila (A menedzser), Hegedűs Zoltán (A főpincér), Aradi Imre (A hulla), Ferencz Bálint (Ronnie, Jane férje), Hajdú Melinda (Pamela), Szabó Dorottya (Ápolónő), valamint Monos M. Franciska (A szobalány).

Az előadás február 3-tól a Kecskeméti Nemzeti Színház nagyszínpadán tekinthető meg.

Galéria

KecskemétKecskeméti Katona József Nemzeti Színházszínház