2024.03.28, Csütörtök
Megkezdődik a kecskeméti Zrínyi iskola energetikai korszerűsítése
Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola facebook

Megkezdődik a kecskeméti Zrínyi iskola energetikai korszerűsítése

kecskemet.hu

2020.07.06. 09:23

A projekt célja az épület hőveszteségének csökkentése, valamint a közintézmény energiagazdálkodásának ésszerűsítése. Kicserélik az épület 220 homlokzati nyílászáróját, sor kerül a homlokzati falak utólagos talajnedvesség elleni szigetelésére és külső oldali hőszigetelésre is.

Hirdetés

Megkezdődik a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A szerződést június 23-án írták alá a kivitelező Free Line Kft-val. A munkálatok összköltsége több mint 543 millió forint.

Továbbá megtörténik a magastető és a padlásfödémek hőszigetelése, valamint a lapostető hő- és csapadékvíz elleni szigetelése. Megvalósul a hőközpont korszerűsítése és szabályozhatóvá tétele, valamint a használati melegvíz rendszer korszerűsítése is.

A pályázat tartalmazza az akadálymentesítést is. A „Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése” című projekt összköltsége több mint 543 millió forint. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be, melyben megkapta az erre a célra kért vissza nem térítendő 292 millió forintot, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogat.

A további összeget, vagyis a több mint 251 millió forintot az önkormányzat állja.

A kivitelezés várható befejezése 2021. tavasza.

KecskemétKecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola