2024.02.25, Vasárnap

Baja nevetségessé teszi magát a csúszkapályával

2015.11.06. 08:10

A Sugóparti Hírek beszámolója alapján megállapítható, hogy a beje városvezetésnél személyes konzekvenciáknak kell következni, hiszen a több milliárd forintból megvalósított turisztikai beruházások közül több is teljesen haszontalan.

Hirdetés

Mérsékelt volt az érdeklődés a bajai strand fő attrakciója iránt.

A csúszka pálya volt talán az a beruházás, melynek szükségessége a legjobban megosztotta a bajai társadalmat. Rajta kívűl az Árpád téri körforgalom kavart ekkora vitát, de az egy más tészta és most hagyjuk is.

Városvezetés azonban kitartott ötlete mellett, és mindent meg is tett a népszerűsítése érdekében. Például az itt járt testvérvárosok delegációja is kipróbálhatta, természetesen díjmentesen.

Hajdú Miklós a Sikeres Bajáért Egyesület frakcióvezetője, augusztus 27-én kérdéssel fordult Fercsák Róbert polgármesteren keresztül az  üzemeltető Bajamarketing Kft-hez, hogy a szezonban hány fizető csúszás volt, és ennek következtében mekkora bevétel keletkezett a csúszka pályának köszönhetően. Kérdésére szeptember közepén kapott választ amit az októberi testületi ülésen el is fogadott.

 

A levélben szereplő adatok:  

A bevétel június 20 és augusztus 5 között: 457.699 Ft

 Az alkalmi munkavállalók bére:                  332.798 Ft A különbözet tehát:                                     +124901 Ft  

A csúszkapályán megnyitása óta a fizető csúszások száma: 1042.

(Ha ezt lebontjuk, akkor körrülbelül 22.5 ember fizetett be naponta az extrém szórakozási lehetőségre azt adott időszakban.)

 

Hajdú Miklós hozzáfűzte: "A várakozásokkal szemben azt a forgalmat a csúszka pálya nem tudta lebonyolítani, ami egyébként a gazdaságos működéséhez szükség lenne, de kétség kívül egy atrakció a városban, én magam is kipróbáltam azóta."

A polgármester kérdésének köszönhetően azt is megtudhattuk, hogy a frakcióvezető fizetett a csúszásért.

Galéria

BajaBaja