2024.04.20, Szombat
Június 15-én, hétfőn nyit a Kecskeméti Strand
kecskemetifurdo.hu

Június 15-én, hétfőn nyit a Kecskeméti Strand

kecskemetifurdo.hu

2020.06.12. 20:52

A strandolók az idei évben is élvezhetik a hűsítő medencéket, a csúszdákat, és a napsütést a friss levegőn, de a koronavírus járvány miatt jelentős változásokra is számítaniuk kell.

Hirdetés

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark 2020. június 15-én hétfőn nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. 

A koronavírus járvány miatt bevezetett közegészségügyi-járványügyi szabályok közül az egyik legfontosabb a védőtávolságok betartása, ami a strand befogadóképességét is meghatározza. A hatósági előírásoknak megfelelően egyidejűleg maximum 800 fő lehet a strandon, ami lényegesen kevesebb, mint normál esetben. Hétköznap várhatóan ez nem fog problémát okozni, azonban hétvégén, vagy kánikula esetén mindenképp érdemes lesz tájékozódni az aktuális vendéglétszámról, mielőtt bárki útnak indul. 

 

Biztonságos intézkedések is bevezetésre kerültek:

A tájékoztató felhívások, a védőtávolságok jelölése, a vendégforgalmi terek rendszeres fertőtlenítése, a strand területének folyamatos ellenőrzése is mind ezt a célt szolgálja. Ezeken felül vannak olyan általános szabályok is, amelyek betartását a vendégektől kérik. Ilyen például a kihelyezett kézfertőtlenítők használata, az egyes helyiségek és medencék maximális befogadóképességnek figyelemmel kísérése, vagy a 1,5 méteres védőtávolság folyamatos betartása legfőképp a pénztáraknál, az öltözőkben, a vendéglátó egységeknél, és a csúszdáknál. 

A strand működésével kapcsolatban lényeges változás, hogy idén minden nap 7:30-20:00 óra között tart nyitva. A jegyárak változatlanok, és bevezetésre kerül egy 2 órás úszójegy, melynek ára 900 Ft. Az úszójegyet reggel nyitástól lehet megvásárolni, azonban mindenképp érdemes előzetesen tájékozódni az aktuális úszáslehetőségről a pályabeosztásból, mivel a sportegyesületek edzései is a strand 50 méteres medencéjében kerülnek megtartásra. A pályabeosztás szintén megtalálható a strand honlapján.

A strandon minden szolgáltatás és medence elérhető lesz, kivéve a töltő-ürítő termál medencét, és a víz feletti élményelemeket, melyek használatát az érvényben lévő hatósági ajánlások nem teszik lehetővé. Az 50 méteres úszómedencét kifejezetten sportolási céllal lehet majd igénybe venni, napozásra a strandmedencét és az élménymedencét lehet használni az idei évben.

Az aktuális információk a strand új honlapján (www.kecskemetistrand.hu) elérhetők lesznek június 15-től

A Kecskeméti Fürdő továbbra is zárva tart átmenetileg.

Forrás: kecskemetifurdo.hu

Kecskemétkecskeméti strand