2024.04.25, Csütörtök

Balogh Levente tartott előadást a Neumann János Egyetemen

Neumann János Egyetem

2018.11.24. 06:34

Új rendezvénysorozat indult útjára szerda este a  Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetem Ifjúsági Szervezete szervezésében. Az MKT NJE és az INPUT Program együttműködésével megvalósuló eseménysorozat a cégvezetéssel, üzletfejlesztéssel, és különböző menedzsment technikákkal kapcsolatos aktuális témákat jár körül.

Hirdetés

Az első rendezvényen Balogh Levente tartott előadást, akinek nevéhez fűződik többek között a magyar ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piac meghódítása. Az eseményen köszöntő beszédet mondott Finta Zita a Neumann János Egyetem kancellárja, aki bemutatta a szervezetet, és ismertette céljait. A Magyar Közgazdasági Társaság Kecskeméti Ifjúsági Szervezete, Magyarország legrégebbi és máig legjelentősebb közgazdász szervezetének, a Magyar Közgazdasági Társaságnak a Neumann János Egyetemen működő diákszervezete.

 

Balogh Levente előadásában megismerkedhettünk az előadó életútjával, aki cselgáncs olimpikonnak készült, hallhattuk az 1993-ban indult Szentkirályi történetét, mely akkora sikersztori lett, hogy mára a Karlovarské minerální vody (KMV) és Balogh Levente lett a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója, illetve a franchise jogok birtokosa Magyarországon. A résztvevők az előadáson a visszaemlékezések és történetek mellett megismerkedhettek idei év új terveivel és a vállalat jelenlegi működésével is. A Szentkirályi ásványvizet a világ legjobb ásványvizének választották, magas tisztasága miatt. A hazai piacon is maga mögé szorította a nemzetközi cégeket, így 2007-ben a Szentkirályi lett Magyarország vezető ásványvíz márkája. Majd 2015-ben Balogh Levente és a cseh Karlovarské Minerální Vody csoportot tulajdonló olasz Pasquale család stratégiai partnerségre lépett és létrehozták a Central Europe Mineral Water Holdingot és közösen megvették a Kékkúti Ásványvíz Zrt-t a Nestlétől. 2016-ban létrehozták a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-t, amely Magyarország piacvezető ásványvíz és üdítőipari társasága lett.

KecskemétBalogh LeventeNeumann János Egyetem