2019.08.22, Csütörtök

Neumann János Egyetem

A 15 legnépszerűbb szakból 7 megtalálható a kecskeméti Neumann János Egyetemen!

2019.07.29

Kecskemét

Mérnökinformatikus, gépészmérnöki, programtervező informatikus, gazdálkodási és menedzsment - ezekre a szakokra jutott be a legtöbb jelentkező a 2019-es felvételin.

A legnépszerűbb informatikai képzések között van a Neumann János Egyetem

2019.07.17

Megye

Minden fontos ponthatár és statisztika, amit az idei eredmények előtt érdemes átnézni.

Mérnökhallgatókat díjaztak a Mercedes-Benz gyárban

2019.04.27

Aktuális

A három hétig tartó verseny célja az volt, hogy a hallgatók gyakorlati megoldásokat dolgozzanak ki a Mercedes-Benz gyár mérnökei által kijelölt műszaki kihívásokra. Munkájukat a gyár szakmai mentorai támogatták.

Továbbra is nagy az érdeklődés a duális képzés iránt

2019.01.25

Megye

Továbbra is nagy sikerrel indulnak a Neumann János Egyetem Gazdaságudományi Karán is duális képzések, 2019. szeptembertől már három szakon (gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing).

További rekordot döntött az Educatio kiállítás

2019.01.14

Megye

A 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra idén több mint 53 ezer látogató érkezett, akik a helyszínen közel 50 hazai intézménnyel kapcsolatban érdeklődhettek jelenlegi hallgatóktól és tanároktól. A Hungexpo 20 000 négyzetméteres területén csaknem 200 kiállító várta a középiskolásokat, a legkülönbözőbb továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkkal.

Balogh Levente tartott előadást a Neumann János Egyetemen

2018.11.24

Kecskemét

Új rendezvénysorozat indult útjára szerda este a  Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetem Ifjúsági Szervezete szervezésében. Az MKT NJE és az INPUT Program együttműködésével megvalósuló eseménysorozat a cégvezetéssel, üzletfejlesztéssel, és különböző menedzsment technikákkal kapcsolatos aktuális témákat jár körül.

Nyílt nap a Neumann János Egyetemen

2018.11.13

Kecskemét

A felvételizők információkat tudhatnak meg az induló képzésekről, a felvételi követelményekről, tájékozódhatnak a duális képzésről, a kollégiumi és ösztöndíj- lehetőségekről. 

Két városban kilencven programmal készül a Neumann János Egyetem

2018.09.25

Kecskemét

Kecskeméten és Szolnokon, négy helyszínen, mintegy kilencven programmal várják az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján.

Gólyatábor és tanévkezdés a Neumann János Egyetemen

2018.08.28

Közélet

Az elsőéves hallgatóknak szervezett Gólyatábor a Homokbányai Kollégiumban ezúttal is hatalmas sikert aratott. Az ötnapos eseményre való jelentkezést a szervező EHÖK már augusztus elején lezárta a túljelentkezés miatt.

Te is lehetsz még egyetemista a Neumann János Egyetemen

2018.08.02

Közélet

Tizenhét alapszakot, nyolc felsőoktatási szakképzési szakot és három mesterképzést hirdetett meg a Neumann János Egyetem a pótfelvételiben, amelyekre még be lehet kerülni szeptemberi kezdéssel. 

Repültek a sapkák a kecskeméti diplomaátadón

2018.07.09

Kecskemét

A Neumann János Egyetem Szenátusának nyilvános ünnepi ülésén vehették át diplomáikat, illetve igazolásaikat az Egyetem végzősei két helyszínen; Kecskeméten és Szolnokon.

Idén is Múzeumok éjszakája a kecskeméti Neumann János Egyetemen!

2018.06.15

Kecskemét

2018. június 23-án szombaton ismét nyitva áll az érdeklődők előtt a Neumann János Egyetem is a kecskeméti Múzeumok Éjszakája rendezvény keretében.

A Neumann János Egyetem mérnökhallgatói nyerték meg idén a Claas Unitech versenyét

2018.05.17

Kecskemét

A legrátermettebb mérnökhallgatók mérték össze az általuk készített mezőgépek tudását a CLAAS Hungária Zrt. törökszentmiklósi telephelyén, a CLAAS UniTech Mérnökverseny fináléjában. A mostanra már hagyománnyá vált versenyre idén is a tíz legjobb pályázatot benyújtott csapatot hívták meg a szervezők.

Lányok Napján népszerűsítette a kecskeméti Egyetem a műszaki képzési területet

2018.04.30

Kecskemét

A Nők a Tudományban Egyesület idén 7. alkalommal rendezte meg országos rendezvényét, a Lányok Napja interaktív nyílt napot, melyhez az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a Neumann János Egyetem.

Véget ért a második alkalommal megrendezett Kecskeméti Egyetemi Napok

2018.04.19

Kecskemét

Az érdekes, ismeretterjesztő programokkal és szórakozási lehetőségekkel tarkított rendezvény 2018 április 16. és 18. között került megrendezésre, két helyszínen, az Izsáki úti GAMF kampuszon és a homokbányai kollégium területén.

Több, mint 1200 hallgató nyert első körben felvételt a Neumann János Egyetemre!

2019.07.25

Kecskemét

Kihirdették a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait – 1254 új hallgató örülhet, hogy felvételt nyert a Neumann János Egyetemre, ez 23%-kal több a tavalyinál.

Megállapodást kötött a HM és a Neumann János Egyetem

2019.05.15

Kecskemét

Az oktatás, fejlesztés, tudományos kutatás és a katonai pályára irányítás területeit érintő együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és a kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem. A közös munka kereteit hosszú távra biztosító szerződést május 14-én Szabó István honvédelmi államtitkár, valamint dr. Ailer Piroska rektor és Finta Zita kancellár írták alá.

Mit lehet tenni, ha nincs meg a felvételihez szükséges 280 pont?

2019.03.09

Országos Hírek

A felsőoktatási felvételiről szóló rendelet alapján a 2019-es felvételin is 280 a minimumponthatár az alap- és osztatlan szakokon. Tehát aki ennél kevesebb pontot gyűjt, sem önköltséges, sem állami ösztöndíjas formában nem kezdheti el ezeket a képzéseket. Fontos, hogy ezt a ponthatárt az emelt szintű érettségiért, nyelvvizsgáért és OKJ-s szakképesítésért kapott többletpontokkal együtt, de az egyéb eredményekért járó többletpontok nélkül kell elérni.

Ismét hatalmas érdeklődés övezte a Naumann János Egyetem nyílt napját

2019.01.16

Kecskemét

2019. január 16-án a felvételi határidő lejárta előtti utolsó nyílt napját rendezte meg az egyetem. Ezen a szerdai napon is szép számmal látogattak el a fiatalok, szüleikkel.

Az idén is képviselteti magát a Neumann János Egyetem az Educatio Szakkiállításon

2019.01.08

Kecskemét

A 19. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást idén január 10-12. között rendezik meg a Hungexpon, ahol a továbbtanuláshoz és képzéshez kapcsolódó információkat az intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át.

Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a Neumann János Egyetem nyílt napja iránt

2018.11.22

Kecskemét

2018. november 21-én szerdán tartotta az idei tanév első nyílt napját az Egyetem 4 kara Kecskeméten. A Gazdaság Tudományi Kar, a GAMF Műszaki és Informatika Kar, a Pedagógusképző Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar is rekord számú látogatót fogadott.  

Magyar siker született a napelemes autók európai versenyén

2018.09.25

Kecskemét

A hétvégén Belgiumban megrendezett versenyen a kecskeméti egyetem oktatói és hallgatói által épített MegaLux összesen 878 km-t tett meg 24 óra alatt, kizárólag elektromos meghajtással.

Dióda lézerközpont épül a Neumann János Egyetemen

2018.09.07

Kecskemét

A projekt keretében egy új alap, és alkalmazott kutatási lézerlaboratórium kialakítása a cél.

Neumann hallgatók diákstartup sikerei

2018.08.09

Kecskemét

A Microsoft diákstartup-versenyén, az Imagine Cup-on idén a Neumann János Egyetem hallgatóinak kezdeményezése, az Innobie – illetve az ebből született alkalmazás, az Eddie – képviselte Magyarországot.

1225 új hallgató örülhet, hogy felvételt nyert a Neumann János Egyetemre

2018.07.26

Kecskemét

Kihirdették a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait, 2018 szeptemberétől az új, kecskeméti Gazdaságtudományi Karral kiegészülve már öt karon folyik az oktatás.

VR szemüveggel és okosórával jutalmazták Kecskemét és Szolnok környékének legjobb matekosait

2018.06.28

Kecskemét

A MATEGYE (Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány) és a Neumann János Egyetem közös szervezésű három érdekes előadásán vehettek részt a Zrínyi Ilona matematika verseny Kecskemét és Szolnok környéki legeredményesebb kisdiákjai. Közülük aki mindhárom alkalmon megjelent, VR szemüveget és okosórát kapott, ezzel is buzdítva őket matematikai tehetségük további kibontakoztatására.

Véget ért az MNB és a kecskeméti NJE közös ötletpályázata

2018.06.15

Kecskemét

A Magyar Nemzeti Bank „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel egyetemi hallgatói pályázatot hirdetett hét vezető hazai közgazdasági felsőoktatási intézményben, köztük a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatói között is.

A Neumann János Egyetem nyerte a sűrített levegővel hajtott járművek versenyét Egerben

2018.05.13

Kecskemét

A kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem Jok-Air csapata nyerte a pénteken és szombaton immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt Egerben.

Diákolimpiai válogatót rendeztek a Neumann János Egyetemen

2018.04.23

Kecskemét

2018. április 20-án és 21-én került megrendezésre a 2018-as matematika diákolimpiai válogatóverseny utolsó két fordulója Kecskeméten, a Neumann János Egyetemen.

Folytatódott Kecskeméten a Hírös Szabadegyetem

2018.04.12

Kecskemét

A második előadáson a digitális világ biztonságos használatáról, az internet és informatikai biztonságról tartott előadást Göcs László, főiskolai tanársegéd, PhD hallgató, az NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar oktatója.