2024.04.23, Kedd

Neumann János Egyetem

Megtartották a Neumann János Egyetem diplomaátadó ünnepségét

2023.07.08

Kecskemét

A magyar gazdaság, az innováció akkor lesz sikeres, ha az iparvállalatok és az egyetemek, kutatóintézetek szimbiózisban, jól tudnak együtt dolgozni - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára pénteken Kecskeméten, a Neumann János Egyetem diplomaátadó ünnepségén.

Neumann 120 - Kutatói pályázatot hirdetnek főiskolásoknak és egyetemistáknak

2023.02.11

Kultúra

A pályázatban résztvevőknek a megadott témakörök közül választva, először a téma kutatási tervét kell vázolniuk legfeljebb egy oldalban. A zsűri pozitív elbírálása esetén a résztvevők munkájukat tanulmány formájában is kidolgozhatják.

Előadássorozattal és minitárlatokkal csatlakozik a kecskeméti egyetem a Petőfi-emlékévhez

2022.10.19

Kecskemét

Az irodalmi esteken szakmai előadók vagy vendégművészek Petőfi Sándor életművét mutatják be más-más nézőpontból.

Felvételi: a múlt évihez képest 18 százalékkal több diákot vett fel a kecskeméti Neumann János Egyetem

2022.07.24

Kecskemét

A felsőoktatásba jelentkezők 74 százalékát felvették valamilyen képzésre - közölte a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megnyílt az Automotive Hungary Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás

2021.11.16

Kecskemét

Az eseményen megtekinthető a kecskeméti Neumann János Egyetem csapatának a Techtogether mérnökversenyre készített elektromos meghajtású járműve is.

A kecskeméti egyetemen is megalapították a Területi Innovációs Platformot

2021.05.19

Megye

Fülöp Tamás szerint az innovációs teljesítményben a platformok rendszere biztosíthatja számukra a leghatékonyabban a minőségi előrelépést.

Sikeresen lezárult a Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem közös tantárgyának első szemesztere

2020.12.30

Kecskemét

Az előadásokon a hallgatók betekintést nyertek a gyártás, illetve a gyártástámogatás különböző szakterületeibe, kulisszatitkaiba, alapismereteket szereztek az autógyártás folyamatairól és a Mercedes-Benz gyár működéséről.

A Neumann János Egyetem fenntartója megvette a kecskeméti egyetemi campust fejlesztő társaságot

2020.11.01

Kecskemét

A tranzakcióval az egyetem fenntartója már a saját tulajdonába került társaságon keresztül tudja megvalósítani a campus fejlesztésének második ütemét.  

"Mercedes-Benz Made in Kecskemét" néven új tantárgy indult a kecskeméti egyetemen

2020.09.17

Kecskemét

A kecskeméti autógyár felépítését és működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat megismertető tantárgyat indított a Mercedes-gyár és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Bővülnek az egyetemisták sportolási lehetőségei Kecskeméten

2020.08.18

Kecskemét

Sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően megújul a GAMF karon található sportudvara. A leromlott állapotú labdarúgó pálya, salakos futópálya és környéke az idei évben nagy változásokon megy keresztül.

Zöld és modern a Kecskemét Campus új épülete

2020.06.18

Kecskemét

Az épülő CAMPUS a továbbiakban új épületekkel fog kiegészülni, amelyek kollégiumként, könyvtárként és adminisztrációs központként üzemelnek a jövőben.

Látogatóban a Neumann János Egyetem a Mercedes-Benz gyárban

2020.02.17

Kecskemét

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára nagy hangsúlyt fektet a jövő generációinak gyakorlatorientált képzésére és a legfrissebb szakmai ismereteket továbbadására. Mindezek érdekében a vállalat szoros együttműködést ápol a Neumann János Egyetemmel, melynek képviselői a napokban szakmai látogatást tettek a gyárban.

Kiszélesíti együttműködését a kecskeméti Egyetem és a Szakképzési Centrum

2020.01.28

Kecskemét

Az együttműködések és kapcsolati rendszerek kiépítése különösen fontos a Centrum és az Egyetem közvetlen földrajzi környezetében, a beiskolázási körzetek hatókörében.

Újra nyílt nap lesz a Neumann János Egyetemen

2020.01.09

Megye

2020. január 15-én, egységesen mind a négy karon megismerhetik az érdeklődők az Intézmény képzési portfólióját, adottságait. A Karok saját telephelyeiken, előadásokkal, tájékoztatókkal, interaktív játékokkal, laborlátogatásokkal várják a középiskolásokat illetve szüleiket, tanáraikat.

Rendkívül sikeres volt a nyílt nap a Neumann János Egyetemen

2019.11.28

Kecskemét

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg az idei beiskolázási időszak első nyílt napját, november 27-én. A négy kar közül a gazdaságtudományi idén először mutatkozott be önállóan, már az új Campus oktatási épületében.

Egy darabban emelik helyére a kecskeméti Neumann-egyetem campusának gyalogos hídját

2023.02.28

Kecskemét

Teljes útzár mellett, egy darabban emelik helyére a kecskeméti Neumann János Egyetem régi és új épületegyüttesét összekötő gyalogos híd Izsáki út feletti részét keddről szerdára virradóra - közölte az intézményt fenntartó alapítvány az MTI-vel.

Napelemes autót és elektromos motort fejlesztettek ki a Neumann János Egyetemen

2022.12.21

Kecskemét

A kutatásban két járművet is menetképesre fejlesztettek.

Magyar elektromos motorkerékpár terveit mutatták be a kecskeméti Neumann János Egyetemen

2022.10.04

Kecskemét

Új elektromos motorkerékpár terveit mutatták be hétfőn a kecskeméti Neumann János Egyetemen (NJE). A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és az NJE közötti együttműködés eredményeként megalkotott Supermoto fejlesztése során utcai és közúti közlekedésre alkalmas motorkerékpár tervezését tűzték ki célul a fejlesztők.

Több mint húszmilliárd forintot fordíthat működési és fejlesztési célokra a kecskeméti egyetem

2022.06.02

Kecskemét

A következő öt évben 21,2 milliárd forint áll rendelkezésre a kecskeméti egyetem működési és fejlesztési céljaira - közölte a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány az MTI-vel.

Dióda lézerközpontot alakítottak ki Kecskeméten

2021.07.31

Kecskemét

Befejeződött a kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló, több mint félmilliárd forint európai uniós támogatásból megvalósuló dióda lézerközpont kialakítása a Neumann János Egyetem bázisán Kecskeméten.

Ismét fejlesztik az egyetemet, ahol még a tantermek is forognak

2021.02.01

Aktuális

Egy gyalogos híd, egy kollégiumi épületegyüttes, valamint egy közösségi- és szabadidős tér megvalósítása is szerepel a kecskeméti egyetemi bővítésének második ütemében.

Tovább nőtt az érdeklődés a kecskeméti MBA üzleti képzések iránt

2020.12.10

Megye

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara a legtöbbre értékelt üzleti diplomát adó Master of Business Administration szakára ismét sokan jelentkeztek: a GTK megőrizte előkelő helyét az MBA képzések terén, ahol országosan a harmadik, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet foglalja el.

Újjáalakult a Neumann János Egyetem Szenátusa

2020.10.07

Kecskemét

Az újjászerveződött testület 2020. október elsején a Kecskeméti Campus épületében, ünnepélyes keretek között tartotta alakuló ülését. Az eseményen került sor számos elismerés, kitüntető cím, illetve hallgatói ösztöndíj átadására.

Együttműködés született az ITM és a kecskeméti egyetem között

2020.09.02

Kecskemét

A kistelepüléseken élő általános iskolás gyerekek esélyegyenlőségét segítő együttműködési megállapodás jött létre.

ITM: hat egyetem vált működési modellt augusztustól

2020.08.02

Aktuális

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt - emlékeztetett pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökét és tagjait is megnevezte.

Nem szűnik meg a Neumann János Egyetem

2020.04.06

Kecskemét

Az ősszel még a szegedi felsőoktatásba történő teljes beolvadás várt volna az intézményre, ami a Neumann János Egyetem megszűnését jelentette volna. Ezt sikerült megakadályozni a tárgyalásoknak köszönhetően.

80 tonnás óriástojás lebeg a kecskeméti egyetem aulájában

2020.01.30

Megye

A kivitelezési munkálatokat a ZÁÉV Zrt. végezte, a lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatokat pedig a Főber Zrt. és a Friday Creative Kft. konzorciuma látta el.

Stratégiai megállapodást kötött a kecskeméti színház és az egyetem

2020.01.16

Kecskemét

A kecskeméti felsőoktatás egyik alapfeladatának tekintik, hogy hallgatóik a sokoldalú képzés és felkészítés mellett a kultúra iránt is fogékony, a színházművészetre nyitott értelmiségiekké váljanak.

A Mercedes gyár vezetői tettek látogatást a Neumann János Egyetemen

2019.12.09

Kecskemét

A kecskeméti Mercedes gyár vezetői a tudományos és kutatási szakmai együttműködés továbbfejlesztése érdekében látogattak el a Neumann János Egyetemre. Az intézmény vezetői bemutatták az egyetem képzési portfólióját és kutatás-fejlesztési projektjeit, javaslatokat téve az együttműködés kereteinek kiszélesítésére.

Már a Pedagógusképző Kart választóknak is elérhető lesz a gyakorlatorientált képzés

2019.11.14

Kecskemét

Kiemelt cél a hozzáértő, tehetséges szakemberek nevelése, ami a pedagógia területére különösen igaz, hiszen a jelen generáció pedagógus hallgatói nevelik majd a jövő generáció gyermekeit.