2021.09.20, Hétfő

Neumann János Egyetem

Ismét fejlesztik az egyetemet, ahol még a tantermek is forognak

2021.02.01

Aktuális

Egy gyalogos híd, egy kollégiumi épületegyüttes, valamint egy közösségi- és szabadidős tér megvalósítása is szerepel a kecskeméti egyetemi bővítésének második ütemében.

Tovább nőtt az érdeklődés a kecskeméti MBA üzleti képzések iránt

2020.12.10

Megye

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara a legtöbbre értékelt üzleti diplomát adó Master of Business Administration szakára ismét sokan jelentkeztek: a GTK megőrizte előkelő helyét az MBA képzések terén, ahol országosan a harmadik, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet foglalja el.

Újjáalakult a Neumann János Egyetem Szenátusa

2020.10.07

Kecskemét

Az újjászerveződött testület 2020. október elsején a Kecskeméti Campus épületében, ünnepélyes keretek között tartotta alakuló ülését. Az eseményen került sor számos elismerés, kitüntető cím, illetve hallgatói ösztöndíj átadására.

Együttműködés született az ITM és a kecskeméti egyetem között

2020.09.02

Kecskemét

A kistelepüléseken élő általános iskolás gyerekek esélyegyenlőségét segítő együttműködési megállapodás jött létre.

ITM: hat egyetem vált működési modellt augusztustól

2020.08.02

Aktuális

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt - emlékeztetett pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökét és tagjait is megnevezte.

Nem szűnik meg a Neumann János Egyetem

2020.04.06

Kecskemét

Az ősszel még a szegedi felsőoktatásba történő teljes beolvadás várt volna az intézményre, ami a Neumann János Egyetem megszűnését jelentette volna. Ezt sikerült megakadályozni a tárgyalásoknak köszönhetően.

80 tonnás óriástojás lebeg a kecskeméti egyetem aulájában

2020.01.30

Megye

A kivitelezési munkálatokat a ZÁÉV Zrt. végezte, a lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatokat pedig a Főber Zrt. és a Friday Creative Kft. konzorciuma látta el.

Stratégiai megállapodást kötött a kecskeméti színház és az egyetem

2020.01.16

Kecskemét

A kecskeméti felsőoktatás egyik alapfeladatának tekintik, hogy hallgatóik a sokoldalú képzés és felkészítés mellett a kultúra iránt is fogékony, a színházművészetre nyitott értelmiségiekké váljanak.

A Mercedes gyár vezetői tettek látogatást a Neumann János Egyetemen

2019.12.09

Kecskemét

A kecskeméti Mercedes gyár vezetői a tudományos és kutatási szakmai együttműködés továbbfejlesztése érdekében látogattak el a Neumann János Egyetemre. Az intézmény vezetői bemutatták az egyetem képzési portfólióját és kutatás-fejlesztési projektjeit, javaslatokat téve az együttműködés kereteinek kiszélesítésére.

Már a Pedagógusképző Kart választóknak is elérhető lesz a gyakorlatorientált képzés

2019.11.14

Kecskemét

Kiemelt cél a hozzáértő, tehetséges szakemberek nevelése, ami a pedagógia területére különösen igaz, hiszen a jelen generáció pedagógus hallgatói nevelik majd a jövő generáció gyermekeit.

Folytatódik a Daimler beruházása Kecskeméten

2019.09.28

Kecskemét

Az új meghajtási technológiák és új gyártási megoldások megjelenése Kecskeméten a helyi felsőoktatásban is változtatásokat kíván, ezért tovább erősítik a digitalizáció és az ipar összekapcsolódása révén kialakuló úgynevezett 4.0-ás iparral kapcsolatos tevékenységet a Neumann János Egyetemen.

A világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán mutatkozik be az ország

2019.09.09

Megye

Az expón olyan kiemelkedő beruházásokkal mutatkozik be az ország, mint például a kecskeméti Campus.

Gólyák vetélkedtek Kecskemét főterén

2019.08.28

Kecskemét

A kecsketejben fürösztés és a kecskenyáj-terelés sem riasztotta meg a fiatalokat Kecskemét főterén. A Neumann János egyetem gólyatáborának vetélkedőivel startolt idén a Hírös 7 New Generation programsorozata. Kecskemét főterén vasárnap estig főként a fiataloké a terep.

Dr. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem új rektora

2019.08.03

Kecskemét

A Magyar Közlöny hivatalossá tette Dr. Fülöp Tamás rektori kinevezését 2019. augusztus 1. napjától.

Több, mint 1200 hallgató nyert első körben felvételt a Neumann János Egyetemre!

2019.07.25

Kecskemét

Kihirdették a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait – 1254 új hallgató örülhet, hogy felvételt nyert a Neumann János Egyetemre, ez 23%-kal több a tavalyinál.

Sikeresen lezárult a Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem közös tantárgyának első szemesztere

2020.12.30

Kecskemét

Az előadásokon a hallgatók betekintést nyertek a gyártás, illetve a gyártástámogatás különböző szakterületeibe, kulisszatitkaiba, alapismereteket szereztek az autógyártás folyamatairól és a Mercedes-Benz gyár működéséről.

A Neumann János Egyetem fenntartója megvette a kecskeméti egyetemi campust fejlesztő társaságot

2020.11.01

Kecskemét

A tranzakcióval az egyetem fenntartója már a saját tulajdonába került társaságon keresztül tudja megvalósítani a campus fejlesztésének második ütemét.  

"Mercedes-Benz Made in Kecskemét" néven új tantárgy indult a kecskeméti egyetemen

2020.09.17

Kecskemét

A kecskeméti autógyár felépítését és működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat megismertető tantárgyat indított a Mercedes-gyár és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Bővülnek az egyetemisták sportolási lehetőségei Kecskeméten

2020.08.18

Kecskemét

Sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően megújul a GAMF karon található sportudvara. A leromlott állapotú labdarúgó pálya, salakos futópálya és környéke az idei évben nagy változásokon megy keresztül.

Zöld és modern a Kecskemét Campus új épülete

2020.06.18

Kecskemét

Az épülő CAMPUS a továbbiakban új épületekkel fog kiegészülni, amelyek kollégiumként, könyvtárként és adminisztrációs központként üzemelnek a jövőben.

Látogatóban a Neumann János Egyetem a Mercedes-Benz gyárban

2020.02.17

Kecskemét

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára nagy hangsúlyt fektet a jövő generációinak gyakorlatorientált képzésére és a legfrissebb szakmai ismereteket továbbadására. Mindezek érdekében a vállalat szoros együttműködést ápol a Neumann János Egyetemmel, melynek képviselői a napokban szakmai látogatást tettek a gyárban.

Kiszélesíti együttműködését a kecskeméti Egyetem és a Szakképzési Centrum

2020.01.28

Kecskemét

Az együttműködések és kapcsolati rendszerek kiépítése különösen fontos a Centrum és az Egyetem közvetlen földrajzi környezetében, a beiskolázási körzetek hatókörében.

Újra nyílt nap lesz a Neumann János Egyetemen

2020.01.09

Megye

2020. január 15-én, egységesen mind a négy karon megismerhetik az érdeklődők az Intézmény képzési portfólióját, adottságait. A Karok saját telephelyeiken, előadásokkal, tájékoztatókkal, interaktív játékokkal, laborlátogatásokkal várják a középiskolásokat illetve szüleiket, tanáraikat.

Rendkívül sikeres volt a nyílt nap a Neumann János Egyetemen

2019.11.28

Kecskemét

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg az idei beiskolázási időszak első nyílt napját, november 27-én. A négy kar közül a gazdaságtudományi idén először mutatkozott be önállóan, már az új Campus oktatási épületében.

Tudományos díjakra hirdet pályázatot a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Főiskoláért Alapítvány

2019.10.29

Kecskemét

A pályázatok a Neumann János Egyetem munkatársai illetve hallgatói számára lettek meghirdetve.

Átvette kinevezését Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora

2019.09.10

Kecskemét

2019. szeptember 4-én Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában ünnepélyes keretek között átvette a 2019. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakra szóló rektori megbízását Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Használatbavételi engedélyt kapott a Kecskeméti Egyetem Campus Oktatási épülete

2019.09.06

Kecskemét

A CAMPUS Oktatási épületében a terveknek megfelelően elindulhat a bútorok és mobilia elemek telepítése, beszerelése, az esetleges hibajavítások elvégzése.

Az élet gólyaként

2019.08.13

Megye

Amikor már túl vagy a ponthatárok kihirdetése körüli izgalmakon, és végre tudod, hova vettek fel, itt az ideje végiggondolni, miként változik meg az életed a tanév kezdete után. Ha középiskola után felvételiztél, szinte biztos, hogy egy teljesen más világban találod magad...

A 15 legnépszerűbb szakból 7 megtalálható a kecskeméti Neumann János Egyetemen!

2019.07.29

Kecskemét

Mérnökinformatikus, gépészmérnöki, programtervező informatikus, gazdálkodási és menedzsment - ezekre a szakokra jutott be a legtöbb jelentkező a 2019-es felvételin.

A legnépszerűbb informatikai képzések között van a Neumann János Egyetem

2019.07.17

Megye

Minden fontos ponthatár és statisztika, amit az idei eredmények előtt érdemes átnézni.