2024.02.26, Hétfő

A turizmus terén működik együtt Kalocsa, Paks és Mohács

2016.02.08. 13:12

Hirdetés

A közelségből és hasonlóságból adódó turisztikai lehetőségek kiaknázása a célja annak az együttműködésnek, mely Paks, Mohács és Kalocsa között kezdődött el. A formálódó kapcsolat keretében a partnerek azt vállalták többek között, hogy népszerűsítik egymás programjait és megjelenési lehetőséget biztosítanak egymásnak kiemelt rendezvényeiken.

Az erről szóló megbeszélést Kalocsán tartották, ahol a város alpolgármestere, művelődési központjának igazgatója és a TDM-szervezet (Turisztikai Desztináció Menedzsment) vezetője volt a házigazda. A kapcsolat a Duna Konferencián szövődött 2015 decemberben.

Czink Dóra, Paks turisztikai referense azt mondta, szeretnék kiaknázni a közelségből és hasonlóságból adódó lehetőségeket. Elsőként az iskolai osztálykirándulásokra, táborozásokra vonatkozó csomagajánlatokat juttatják el egymáshoz, amit mindenki népszerűsít saját települése iskoláiban. A partnerek ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítanak egymásnak kiemelt rendezvényeiken. Kalocsáról még ott melegében megérkezett a meghívás május 1-jére: Paks és Mohács is vendége lesz a városi programnak. Czink Dóra azt mondta, minden bizonnyal lesz egy paksi stand, de arra is lehetőség van, hogy egy helyi szolgáltató kínálja termékeit vagy akár egy művészeti csoport révén mutatkozzon be a város.

A formálódó együttműködés keretében azt is vállalták, hogy megjelenítik, népszerűsítik egymás programjait, illetve további kapcsolódási pontokat keresnek.

forrás: paksihirnok.hu

fotó: Kövi Gergő, Paksi Hírnök

Galéria

KalocsaKalocsaturizmusegyüttműködéspaksmohács