2024.04.26, Péntek

Árulják az akasztói Stadler Stadiont, de még érdeklődő is alig van

blikk.hu

2017.02.27. 08:56

Évek óta próbálnak vevőt találni a Stadler József által építtetett, az 1994-től 1998-ig a labdarúgó-NB I-ben szerepelt akasztói futballcsapatnak, a Stadler FC-nek, majd az agárdi Gázszer FC-nek otthont adó stadionra. Ám egyelőre senkinek sem kell a létesítmény.

Hirdetés

Valószínűleg sokallják a 220 milliós vételárat az igencsak leromlott állapotú ingatlanért, amely a 3500 lakosú Bács-Kiskun megyei községben található. Időnként vannak érdeklődők, de egyetlen tárgyalás sem hozott sikert.

Az aréna sorsa szorosan összefügg az Akasztót a hazai futballtérképre felhelyező Stadler Józsefével. A juhászból lett vállalkozó 1998-ban összesen kétmilliárd forint értékű csalás, adócsalás, jogosulatlanul igénybe vett exporttámogatás és fiktív számlák elszámolásának gyanújával őrizetbe került, később börtönbüntetést kapott. Először 2005-ben szabadult, majd 2011-ben ismét elítélték 4 év 10 hónapra adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt. Jelenleg is érintett egy perben, amelyben 420 millió forintos költségvetési csalással vádolják.

 

Még 1999-ben vásárolta meg Stadler 700 milliós adósságát a kecskeméti felszámolócég, amely azóta próbálja eladni a stadiont: 2009-ben 350 millió volt az irányár, mostanra beérné 220 millió Ft-tal.

Az 5,7 hektáros területen található futballstadiont, szállodát, valamint a hozzá tartozó parkolót magában foglaló ingatlan eladásával megbízott ügynök szerint nagyon gyér a kereslet, idén azonban többen is jelentkeztek.

– Tavaly összesen egy-két érdeklődő volt, de komolyra egyik esetben sem fordult a tárgyalás. Idén viszont már többen is megkerestek, ám addig egyikükkel sem jutottunk, hogy helyszíni bejárást tartsunk. A feltüntetett összeg irányár, de alkudozásra sem került még sor – árulta el Nemesvári József, az ingatlan értékesítője. – Legutóbb 2012-ben volt egy koncertsorozat az épületben, annak kapcsán felújították a belső helységeket, azóta azonban üresen áll, meccs és rendezvény nem volt benne.

 

Dicső múlt

A Stadler FC-t 1993-ban alapította a tulajdonos Stadler József, a gárda 1994-ben, megnyerve az NB II-t, feljutott az élvonalba. A legjobbak között eltöltött négy szezonban kétszer 9., egyszer 16. lett, 1998-ban pedig kiesett. Hazai szinten remek játékosok szerepeltek a klubban, például Dragóner Attila (42), Igor Nicsenko (45), Nagy Norbert (†33), Babócsy András (49) és Vjacseszlav Jeremejev (46).

EgyéblabdarúgásStadler JózsefAkasztóeladó ingatlan