2024.04.27, Szombat

Életmentő kezdeményezés Kiskunhalason

Halasmédia

2017.05.10. 11:51

Halas minden lakója hozzájárulhat ahhoz, hogy egy automata defibrillátor érkezzen a városba. Ehhez 200 tonna üveghulladékot kell összegyűjteni. Aki üveget ad le az akcióban, az nem csak az életmentő defibrillátorhoz járul hozzá, hanem a szelektív hulladékgyűjtést is támogatja, ráadásul megszabadulhat a kamrákban, padlásokon halmozódó felesleges üvegektől is.

Hirdetés

Az összegyűjtött üveg újrahasznosításra kerül. Az üveggyűjtő akció május 15-től 29-ig tart. Halason a Semmelweis téri emlékműnél, a Szabadkai úti ABC-nél, illetve a Vörösmarty és Kölcsey utcák sarkánál lesznek a gyűjtőpontok, illetve az összes meglévő szelektív hulladékgyűjtő szigeten.

Harkakötönyben, Kunfehértón, Pirtón és Zsanán szintén elindul az életmentő üveg program. Harkakötönyben az Ady Endre utcai parknál, Fehértón a Rákóczi utcai ABC-nél, Pirtón a községháza mellett, Zsanán az Egészségügyi Centrum mellett a Béke utcában lesz gyűjtőhely.

A szervezők azt kérik, a lakosságtól, hogy az életmentő eszközök érdekében fogjanak össze és gyűjtsenek minél több üveget. 

KiskunhalasKiskunhalasszelektív hulladékgyűjtésdefibrillátor