2024.04.26, Péntek

Egy projektnek köszönhetően 105.966.332 forint értékben, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, továbbá a kórház által működtetett Kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézetben napelemes rendszerek kerülnek kiépítésre az elkövetkező időszakban.

Hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága támogatásával folytatódhat a kiskunhalasi kórház azon törekvése, hogy megújuló energiával váltsák ki az intézmény villamos energia szükségletének egy részét.

A KEHOP-5.2.11-16-2016-00050 „Kiskunhalasi Kórház fotovoltaikus rendszerének kialakítása” elnevezésű, közel 105.966.332 forintos projekt keretében, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, továbbá a kórház által működtetett Kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézetben, napelemes rendszerek kerülnek kiépítésre. A megvalósítás során a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban 129,6 kWp beépített csúcsteljesítményű, és a Kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézetben 44,28 kWp beépített csúcsteljesítményű polikristályos technológiával készült napelemes modulok kerülnek beépítésre, a hozzájuk teljesítményben megfelelő inverterekkel együtt.

A kivitelezési munkák megkezdéséhez a munkaterület áradására, mindkét telephelyen, 2017. április 4-én került sor. A kivitelezést az Első Magyar Biogáz és Szolár Korlátolt Felelősségű Társaság végzi. A napelemes rendszer, a már korábban telepített rendszerekkel együtt tovább növeli a kórház megújuló energiaforrásból biztosított villamos energia ellátását. A jelenlegi beruházás során megvalósuló rendszerek által termelt villamos energia, a kórház éves igényének várhatóan közel 8-10%-át fedezi majd.

 

Forrás: halasmedia.hu

KiskunhalasKiskőrösKiskunhalasfejlesztésnapelemKiskunhalasi Semmelweis KórházKiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézet