2024.04.26, Péntek
Megteltek az előjegyezhető helyek a Seuso-kiállításon
bacsmegye.hu

Megteltek az előjegyezhető helyek a Seuso-kiállításon

Kecskeméti Katona József Múzeum

2018.02.09. 08:12

A kiállításra még kaphatók jegyek, de már csak előre egyeztetett időpont nélkül van lehetőség a tárlat megtekintésére.

Hirdetés

A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása január 31-én nyílt meg Kecskeméten a Cifrapalotában. A hatalmas érdeklődés miatt a regisztrált helyek száma mára betelt. Hogy minél többen megnézhessék a kiállítást és a látogatói igényeknek maximálisan eleget tehessen a múzeum, ezért most hétvégén a nyitva tartási időt egy-egy órával meghosszabbítja. 2018. február 9-10-11-én, (péntek, szombat, vasárnap) 08:00-21:00 óra között várja az érdeklődőket a különleges tárlat.

 

A késő római császárkor legjelentősebb ezüstleletének népszerűsége szerencsére Kecskeméten is töretlen. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, bő egy héttel a megnyitó után, elfogytak az előre egyeztethető helyek. (Előzetes jegyvásárlásra és időpont regisztrációra január első napjaitól volt lehetőség.)

Telefonon már nem lehet konkrét időpontra bejelentkezni, azonban szakaszosan engedik a termekbe a látogatókat; így aki személyesen befárad a Cifrapalotába, majd jegyet vált a kiállításra, bejuthat az antik kincsek közé, igaz, némi várakozási időre számítania kell. A palota dolgozói a biztonsági előírások betartása mellett igyekeznek a lehető legkörültekintőbben eljárni annak érdekében, hogy a sorban állás gyors lefolyású, valamint a beengedés akadálymentes legyen.

A látogatók várakozás közben belenézhetnek Dézsy Zoltán, A Seuso-kincsek rejtélye című dokumentumfilmjébe, de érdekes információkat is megtudhatnak a kincsről a szórólapot olvasgatva.

 

A múzeum kérése, hogy akik karácsony előtt ajándékjegyet vásároltak, és még nem foglaltak időpontot, mindenképp vegyék föl a kapcsolatot a munkatársakkal a [email protected] e-mail címen.

KecskemétKecskemétCifrapalotaSeuso-kincs