2024.05.03, Péntek
Kecskemét - Eldőlt, hogy a Mezőkövesd focicsapata búcsúzik az első osztálytól
Fotók: MTI/Bús Csaba

Kecskemét - Eldőlt, hogy a Mezőkövesd focicsapata búcsúzik az első osztálytól

MTI

2024.04.22. 09:08

A Kecskemét hazai pályán elért 2-1-es győzelme után biztossá vált, hogy a vendégek búcsúznak az élvonaltól.

Hirdetés

A vasárnapi mérkőzésen a Kecskemét a tabella utolsó helyén álló Mezőkövesdet fogadta. Nem indult élénk iramban a játéknap kora délutáni mérkőzése, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, a nézők csendesen figyelték az eseményeket a napos időben.

Fotó: MTI / Bús Csaba

A Mezőkövesd szerezte meg a vezetést

A Kecskemét játszott némileg aktívabban, ennek ellenére fél óra elteltével a Mezőkövesd jutott vezetéshez, miután Bőle jobb oldali szabadrúgására jó ütemben érkezett Szalai, és dinamikusan fejelt a kapuba. Nem sokkal később a kombinatívabban futballozó hazai együttes pontosan vitt végig egy támadást a bal oldalon, Helmich remekül kapta vissza a labdát Lukácstól és futtából lőtt a kapuba.

Érvénytelenített és megadott gólok a második félidőben

A szünet után hasonló tempójú játék folyt a pályán, sok volt a hiba a támadások felépítésében. Az 57. percben Banó-Szabó bal oldali szabadrúgása után Belényesi fejelt saját csapattársa, Vágó könyökére, onnan pattant a labda a hálóba - az elsőre megítélt gólt a VAR alapján visszavonta a játékvezető. A jobban játszó hazaiak azonban így is fordítottak néhány perc múlva, amikor Zeke bal oldalról laposan adta középre a labdát, a menteni igyekvő Beriasvili pedig a saját kapujába passzolt. A Kecskemét összességében meggyőzőbben futballozott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

MegyeKecskemétOTP Bank LigaKecskeméti TE