2024.04.26, Péntek

Kodállyal és tánccal kápráztatták el a Kecskemétre látogató nagykövetasszonyokat

kecskemet.hu

2017.11.24. 17:00

Kecskeméttel ismerkedett csütörtökön 12 nagykövetasszony, akik az országgyűlés háznagyának és a külügyminiszter feleségének kíséretében érkeztek városunkba. A városháza dísztermében saját fülükkel tapasztalhatták meg azt is, miért világhírű Kodály zenéje.

Hirdetés

A világ számos országából delegált 12 diplomata hölgy érkezett csütörtökön Kecskemétre, akiket dr. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya és Szijjártó-Nagy Szilvia, a külgazdasági és külügyminiszter házastársa kísért el városunkba. A látogatás apropóját az adta, hogy a szervezők a Magyarországra akkreditált nagykövet asszonyok részére évente két alkalommal tartanak hasonló összejöveteleket.

Az idei programsorozat keretében a Városháza dísztermében fogadta a vendégeket Szemereyné Pataki Klaudia. Kecskemét polgármestere köszöntőjében bemutatta a város fontosabb épített, kulturális és gazdasági nevezetességeit, a szecessziós építészetet, Katona és Kodály örökségét, valamint a Mercedes-Benz fémjelezte ipari fejlődést.

Beszédének nyomatékot adott a Kecskemét City Balett és a Kodály Iskola Aurin Leánykarának a fellépése, melyek még a minden bizonnyal sok szép produkciót látott magas rangú delegációt is elkápráztatták. Végig mosolyogva, elismerő bólintásokkal, és hosszas tapssal nyugtázták az átélt világszínvonalú helyi műsort.

A jeles vendégek ezután megtekintették a város több látványosságát, köztük a világban nagy érdeklődés övezte szecesszió hazai ágának emblematikus épületét, a Cifrapalotát is.

A nagykövetasszonyok az alábbi országokat képviselték: Angola, Bulgária, Chile, Ecuador, Fülöp-szigetek, Indonézia, Kanada, Litvánia, Marokkó, Palesztina, Portugália, Ukrajna.

KecskemétKecskemétKodályCifrapalotatáncnagykövetasszonyok