2024.03.19, Kedd
67 kiállító kínál továbbtanulást a fiataloknak Kecskeméten

67 kiállító kínál továbbtanulást a fiataloknak Kecskeméten

bacsmegye.hu

2017.10.27. 11:04

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, immár 17 éve hagyományszerűen rendezi meg elsősorban az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szóló "JÖVŐD A TÉT!" Pályaválasztási Kiállítást.

Hirdetés

A kiállításon elsősorban a térség középfokú intézményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de emellett tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségekről, felnőtt képző intézmények ajánlatairól, élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg, szimulátorokon szakmákat próbálhatnak ki, valamint pályaorientációs munkatársak segítségével pályaválasztási tanácsot kérhetnek. 

A kiállítás sorozat három helyszínen valósul meg, 2017. október 27-28-án Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban a nyitórendezvénnyel kezdődik, majd Kalocsán a Városi Sportcsarnokban 2017. november 7-én érdeklődhetnek a továbbtanulási lehetőségekről és végül Baján, a Turisztikai Központ 2017. november 14-én ad otthont a rendezvénynek.

A három helyszínen közel 140 kiállító nyújt lehetőséget a fiataloknak eligazodni a továbbtanulás útvesztőjében. A szakképző centrumok megalakulásával, valamint a szakképzési rendszer átalakulásával egyre nagyobb az érdeklődés a kiállító tanintézmények részéről. Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban két napon is lesz lehetőség ismerkedni és tájékozódni a továbbtanulás világában. Az elmúlt évek tapasztalata alapján pénteki napon iskolai csoportok, osztályok látogatnak el a kiállításra, szombaton pedig a fiatalok szüleikkel tájékozódhatnak a továbbtanulási lehetőségekről.

 

A kiállítást Dr. Zombor Attila Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg, Labancz Attila, a Kecskeméti Járási Hivatal vezetője köszöntötte a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. 

A kiállítás fővédnökei országgyűlési képviselők, Dr. Zombor Gábor, Dr. Salacz László és Zsigó Róbert. 

Az elmúlt évekhez képest egyre színvonalasabb, tartalmasabb megjelenéssel képviseltetik magukat a kiállítók mind az egyes szakmacsoportokban, mind a közszolgálati szakmák tekintetében.

 

Kecskeméten 67 kiállító mutatkozott be:

- 34 középfokú tanintézmény

- a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

- a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

- 1 egyetem

- 13 munkáltató

- 6 felnőtt képző

- 14 közszolgálati

- és 3 egyéb intézmény. 

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskemétKecskemétJövőd a tét!pályaválasztási kiállítás