2024.04.27, Szombat
Három okospad színesíti Baja belvárosát
baja.hu - Fotók: Kelemen Áron

Három okospad színesíti Baja belvárosát

baja.hu

2019.06.13. 11:00

Napelemmel működő okospadok várják a járókelőket a belváros több pontján. A modern szerkezetek az időjárási viszonyoktól függetlenül folyamatosan üzemelnek, mobiltelefon töltést és internetkapcsolatot biztosítva a felhasználók számára.

Hirdetés

A fejlesztés kapcsán Fercsák Róbert polgármester elmondta: fontos, hogy tartsák a lépést a modern kori elvárásokkal. A három okospad a Tóth Kálmán téren, a főtéren és a Petőfi-szigeten, a Turisztikai Központ előtt található meg. „2019 a Fiatalok éve Baján. Próbáljuk ezt a fejlesztésekben és a programokban érvényesíteni. A beruházás az önkormányzat fejlesztési keretéből valósulhatott meg.”

A különleges pad mobiltelefon töltést és internetkapcsolatot is biztosít a felhasználók számára. Optimalizálja saját energiafelhasználását, így az sosem kapcsol le, és időjárástól függetlenül folyamatosan üzemel, sorolta a paramétereket Borbola Péter, az önkormányzat informatikai csoportjának vezetője. „A legfontosabb, hogy wifi hotspotként működik, a járókelők ingyen használhatják az internetet. Csak minimális sebességkorlátozás van.”

A padoknak már az első órákban nagy sikere volt a fiatalok körében. Beépített lámpái két méteren belül megvilágítják a környezetet, lehetővé téve a felhasználók számára az éjszakai használatot is.

Galéria

BajaokospadBajaBács-Kiskun megyemobil