2024.04.27, Szombat
Ismét javítottak a lakitelki földesutak minőségén

Ismét javítottak a lakitelki földesutak minőségén

lakitelek.hu

2019.02.15. 13:52

Bár az utóbbi években - korábban nem látott mértékben - öttel csökkent a belterületi földes utcák száma a településen, még így is akad szép számmal burkolat nélküli utca a bel- illetve a külterületen is.

Hirdetés

Ezen utak állapotának a téli időjárás, a havazásokat követő hirtelen felmelegedések, és az eső nem tett jót, így ismételten szükségessé vált az utak karbantartása, gréderezése. Ezen munkálatokkal próbál javítani az önkormányzat a földes utcák mentén élők életminőségén, hogy számukra is még élhetőbb település legyen Lakitelek.

Természetesen mindenki tudja, hogy ezen megoldás csak időszakos javulást hoz, azonban központi költségvetési támogatás nélkül lehetetlen a településeken az összes földes utca szilárd burkolattal történő ellátása. Hamarosan kezdetét veszi a külterületi dűlőutak mechanikai stabilizációja, melyre az önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében nyert el 80 millió forintos támogatást, emellett ha a bevételek és kiadások aránya kedvezően alakul, akár még az idei évben tovább nőhet a belterületi szilárd burkolattal ellátott utak száma is.

AktuálisLakitelekútjavítás