2024.04.27, Szombat
Megújul és akadálymentes lesz a kunbaracsi művelődési ház
Fotó: kunbaracs.hu

Megújul és akadálymentes lesz a kunbaracsi művelődési ház

Forrás: kunbaracs.hu

2024.02.08. 10:34

Európai uniós pályázati forrásból modernizálhatja Kunbaracs Önkormányzata a település egyik legfontosabb közösségi színterét, a művelődési házat.

Hirdetés

A 93,01 millió Ft vissza nem térítendő uniós forrásból az épület energetikai fejlesztésére fordítják majd – olvasható a település polgármesterének sajtóközleményében. Hegedűs Lászlóné a felújítás részleteiről azt közölte, hogy a beruházás keretében a művelődési ház épületén utólagos homlokzati hőszigetelést, zárófödém hőszigetelést végeznek majd el a kivitelezők, kicserélik a homlokzati nyílászárókat és korszerűsítik a fűtésrendszert, továbbá  napelemes rendszert telepítenek. A munkálatok során akadálymentesítik az épületet. A művelődési ház modernizációja a jövő év júniusára készülhet el.

Költséghatékony üzemeltetést várnak a fejlesztéstől

A fejlesztés eredményeként a tervezett tevékenységek hozzájárulnak az önkormányzati intézmény hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítéséhez, illetve a megújuló energiaforrások elérhetőbbé tételéhez, használatához – olvasható a közleményben.

AktuálisKunbaracsművelődési házenergetikai korszerűsítésnapelemakadálymentesítéseurópai uniós támogatás