2024.03.28, Csütörtök
Sportolj Bátran Okosan!
Mercedes KA facebook

Sportolj Bátran Okosan!

Bács-Kiskun Megyei Kórház

2019.01.29. 11:28

A Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia nem csak sportolókat nevel, hanem a sport által is neveli a jövő nemzedékét. Hiszen a fiatalok az edzéseken keresztül tanulnak fegyelmet, együttműködést, kitartást, önuralmat, felelősségvállalást, amely tulajdonságokkal felvértezve a mindennapi életben is könnyebben megállják majd a helyüket, testileg és lelkileg is egészségesebbekké vállnak.

Hirdetés

Napjaink felgyorsult világában egyre hangsúlyosabb szerepet kap a tudatos egészséges életmódra való nevelés. Ami korábban természetes volt a gyermekek számára – jó levegő, elegendő mozgás, megfelelő táplálékbevitel –, manapság egyre nehezebben elérhető. Rendszert és olyan kereteket kell biztosítani, ami a gyermekek számára talán az egyik legfontosabb dolog az egészséges személyiség kialakulásához.

 

A program, melyet megálmodói SBO-PROGRAM (Sportolj Bátran Okosan) névre kereszteltek, három vezető témakörre épül:

Újraélesztés-életmentés,  táplálkozás-tudomány,   erőnlét-rehabilitáció-prevenció.

 

A programban valamennyi akadémiai növendék életkorának megfelelően személyes képzést kap az adott téma szakembereitől.

Heti rendszerességgel történik mind a három témakörből az elméletet és a gyakorlatot összekapcsoló játékos foglalkozás, melynek segítségével a fiatalok elsajátíthatják az újraélesztés és elsősegélynyújtás alapjait.

Egészséges táplálkozás fontosságáról hallhatnak  és speciális sportolást segítő táplálékkiegészítők labirintusához kaphatnak útmutatást.

 

A rendszeres sportolás biztosítja az erőnlétet a mindennapok megterheléseihez, de mint minden versenysportban itt is fennáll a sérülés lehetősége. Ennek megelőzéséről, a mély izmok jelentőségéről, egyensúlyról, ízület védelemről a különböző gyakorlatok közben, (térd helyzete egy térdhajlítás során, törzs, medence kontrol) a koncentráció szükségességéről, a rendszerességről és tudatosságról, bemelegítés és nyújtás témaköréről, a pihenés fontosságáról lesz szó sok-sok bemutató gyakorlat közben. 

 

 

 

KecskemétSportBács-Kiskun Megyei KórházKecskeméti Nemzeti Kosárlabda AkadémiaSportolj Bátran OkosanSBO Kecskemét