2024.07.22, Hétfő

Bács-Kiskun Megyei Kórház

Erdőfürdőzésen járt a kecskeméti Egészségkert csapata

2020.08.14

Kecskemét

Három órás vezetett erdőfürdőzésen vett részt a kecskeméti kórház Egészségkert csapata az Arborétumban Valkó Zsuzsi, erdőfürdőzés vezetőnek köszönhetően. Ezzel a csapat megkezdte az intézmény terápiás kertjének kialakítására a szakmai felkészülést, érzékenyítést a téma kapcsán.

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

2020.06.03

Kecskemét

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért. A vállalat különös figyelmet fordít az egészségügyi intézmények felé, régóta jól működő partnerkapcsolatokat ápol a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal is és keresi annak a lehetőségét, hogy miként segítheti az intézményt.

Terápiás Egészségkert valósulhat meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban

2020.05.10

Kecskemét

A gyógy-kert egyaránt szolgálja a betegek, hozzátartozók és az intézményben dolgozók testi-lelki felüdülését.

Jótékony szülinapos adományozott a Bács-Kiskun Megyei Kórház javára

2020.02.19

Megye

Kárász Tamás, aki idén a barátoktól gyűjtött összeget, több, mint 1 millió forintot, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Neurológiai - és Stroke Osztályának fejlesztésére ajánlott fel.

Jótékony „tetkósok” a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2020.01.13

Megye

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti újszülött részlegének azt a 850.000 Ft támogatást, melyet a tavaly októberben, Kiskunfélegyházán megrendezett jótékonysági tetoválófesztivál keretein belül gyűjtöttek. Az összegből 1, 6 M Ft értékű tűszúrás nélkül működő sárgaságmérő készüléket vásárolt az intézmény.

Ünnepi munkarend a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti telephelyein

2019.12.21

Kecskemét

A Sürgősségi Betegellátó Osztály és a Sürgősségi Baleseti Ambulancia változatlan munkarendben 0-24 óráig fogadja a betegeket.

25 kórházi osztályt újítottak fel a Poli-Farbe Színnel, lélekkel pályázat keretén belül

2019.11.29

Megye

A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei kórház egy egymillió forintos nagy intenzitású lézergéppel javíthatja a gyógyítás minőségét.

Kislányt hagytak a kecskeméti megyei kórház inkubátorában

2019.11.21

Kecskemét

Egészséges kislányt hagytak a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti, központi telephelyének főbejárata mellett található csecsemőmentő inkubátorban csütörtök hajnalban - közölte az intézmény szóvivője az MTI-vel. Az elmúlt több mint egy évtizedben ő a negyedik gyermek, akit az inkubátorban hagytak.

Festékadomány és önkéntesek segítségével újult meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Hotel épülete

2019.10.24

Kecskemét

A Poli-Farbe által meghirdetett kórházpályázat során műszerbeszerzésre is lehetősége adódott az egészségügyi intézménynek.

Családbarát Kórházi Focikupát rendeztek Kecskeméten

2019.07.28

Kecskemét

2011 óta hagyományosan minden évben, kezdetben szeptember 8-án, a Fizioterápia Világnapján megrendezésre került a Bács-Kiskun Megyei Kórház Fizioterápia Kupa kispályás fociversenye, a Fizio-és Mozgásterápiás Osztály szervezésében. 2019-ben új néven folytatódott a megmérettetés.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat

2019.04.16

Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat, és huszonhárom kórházi osztályt is díjaztak. A díjakat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség alapította - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Mogyoró kutya is a Gyógyító Bocsokkal tartott

2019.03.09

Kecskemét

Mogyoró, a hat hónapos mentőkutya is „rendelést” tartott a Béke Iskola második osztályos tanulóinak. A Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyógyító Bocsok csapata játékos formában mutatta be a kicsiknek, mi is várhat rájuk, ha betegek lesznek.

Mától újra látogathatók a betegek

2019.02.22

Kecskemét

Péntek reggel 8 órától ismét lehet látogatni a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti és kiskunfélegyházi telephelyein fekvőket.

Keddtől teljes látogatási tilalom lép életbe a megyei kórházban

2019.02.04

Kecskemét

Az apás szüléseknél influenza elleni védőoltással bent lehet lenni az apáknak, emellett a súlyos és életveszélyes betegeknél is lehet kivétel.

Gyorsabb és biztonságosabb lesz a sürgősségi ellátás

2019.01.04

Aktuális

A változásnak köszönhetően a lehető legrövidebb idő alatt rögzítik a beteget a sürgősségi ellátás informatikai hálózatában.

Elismeréseket adtak át a kecskeméti kórház dolgozóinak a Semmelweis-napon

2020.07.03

Kecskemét

A járványügyi helyzet miatt ezúttal kültéren, a kórház udvarának az ambulancia előtti részén tartották meg a hagyományos rendezvényt.

Táblagépeket kaptak az egészségügyi szakdolgozók

2020.05.29

Megye

A MESZK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke, Csík Julianna 2020.május 28-án osztotta ki megyeszerte nyertes tagjainak a támogatást.

Így küldhetünk csomagot a kecskeméti Kórházban fekvő betegeknek

2020.03.13

Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban a 2020.03.08-tól életbe lépett teljeskörű látogatási tilalom alatt a hozzátartozók a betegeiknek az alábbiak szerint tudnak csomagot beküldeni:

A Mercedes-Benz munkatársainak segítségével újult meg a Sürgősségi Baleseti Ambulancia váróterme

2020.02.16

Kecskemét

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért.

Parkolási lehetőségek a Bács-Kiskun Megyei Kórház környékén

2020.01.09

Kecskemét

A telephely bővült egy új, 91 férőhelyes, térkövezett parkolóterülettel a kórház főbejáratának közelében is. A telephelyen így 507 parkolóhely áll rendelkezésre.

Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

2019.12.19

Megye

Ünnepi Vezető Testületi Ülést tartott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház 2019. december 16-án, hétfőn a Három Gúnár Rendezvényházban. Az évzáró rendezvényen a kórház menedzsmentjén, osztályvezetőin és vezető ápolóin kívül részt vett Engert Jakabné Kecskemét város alpolgármestere és Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnöke is.

Tripla öröm Kecskeméten

2019.11.29

Kecskemét

Hazamehettek a kórházból a 2019. november 7-én császármetszéssel született kecskeméti hármasikrek. A fiúk, név szerint Zoltán, Tamás és Ádám a várandósság 34. hetében születtek meg és a koraszülöttségre való tekintettel inkubátorban töltötték az első élethetet.

„Amikor megtörtént a csoda”- szokatlan fotókiállítás nyílt Kecskeméten

2019.11.20

Kecskemét

A Babyborn Photo, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Professzionális Babafotós Partnerének képeiből nyílt ma (hétfő) este kiállítás a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A képek megvásárolhatóak, az ebből származó bevételt a megyei kórház újszülött és koraszülött osztálya kapja majd.

Kórházi osztályok felújításában és orvosi eszközök beszerzésében segített a Poli-Farbe

2019.09.06

Megye

A bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. idén tavasszal meghirdetett „Színnel-lélekkel” elnevezésű pályázatának köszönhetően 9 magyarországi kórház 25 osztályát festhetik szépre és tisztára az ősz folyamán, valamint 15 korszerű gyógyászati berendezést szerezhetnek be a nyertes egészségügyi intézmények.

Július elseje munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók számára

2019.06.28

Megye

Hétfőn zárva lesz a rendelőintézet, a kórházban pedig a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.

Nyílt nap a kecskeméti Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályon

2019.03.26

Kecskemét

A rendezvénnyel feltett szándéka az Intézménynek, hogy e téma iránt érdeklődők számára érthető, világos, élményekben gazdag, maradandó információt adjanak az aneszteziológia és az intenzív terápia szakterületéről.

Növelik a betegbiztonságot a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2019.03.06

Megye

A pályázat célja hogy minden osztályon, minden beteg számára elérhetővé váljon a magasabb színvonalú, biztonságos betegellátás, stratégiai célja az egészségügyi dolgozókra nehezedő nyomás csökkentése, a betegellátás minőségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése.

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórház telephelyein

2019.02.09

Megye

A kórház valamennyi telephelyét érintő fejlesztéssel az intézményi hiányszakmákban orvosi és szakdolgozói létszámbővítés történt.

Sportolj Bátran Okosan!

2019.01.29

Sport

A Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia nem csak sportolókat nevel, hanem a sport által is neveli a jövő nemzedékét. Hiszen a fiatalok az edzéseken keresztül tanulnak fegyelmet, együttműködést, kitartást, önuralmat, felelősségvállalást, amely tulajdonságokkal felvértezve a mindennapi életben is könnyebben megállják majd a helyüket, testileg és lelkileg is egészségesebbekké vállnak.

Karácsonyi és szilveszteri ünnepi látogatási rend a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2018.12.21

Megye

Érdemes tájékozódni az ünnepek alatti szakrendelési időpontokról, illetve a fekvőbetegek látogatási idejéről.