A 150. éves fennállását ünneplő kiskunhalasi Sóstó Csárda vezetői elhatározták, hogy megkedveltetik a vendégekkel a halas fogásokat, és ezért minden hónap egy-egy péntekén fél áron kínálják a nemes halakból készült fogásokat.
Például a süllő filét vagy a pisztrángot, rafináltan körítve, nem beszélve a haltöpörtyűkről, pontypatkókról és a különféle halászlevekről. A kedvező nosztalgiaárak talán segítenek növelni az amúgy elég alacsony hazai halfogyasztást, és többeket arra késztetnek, hogy gyakrabban rendeljenek, vásároljanak halféléket.
Amint Herczeg Nóra ügyvezető elmondta, céljuk, hogy a Torkos Pénteken és Csütörtökön kívül Torkos Szerdával is magukhoz csábítsák a környéken élőket, bár több száz kilométerről is érkeznek hozzájuk törzsvendégek. Az étlapon helyi specialitásokat is találunk, ezek közül különösen izgalmas az ecetes-hagymás savanyú máj, amely egy pörköltalapon érkezik az asztalra. A csárda ma már nemcsak vendéglői – és motel - szerepet tölt be, hanem különféle programokat, gyerekfoglalkozásokat is szerveznek itt, és gyakran adnak helyet lakodalmaknak, vállalati rendezvényeknek.
Az Ártér Építész Műterem szőlőtő és szőlőfürt mintázatára épülő térrendszere új dimenziót ad az iskolaépítészetnek.
Középárfolyamon 494 milliárd forintnak megfelelő értékű, mintegy 37 kilométeres autópályaszakasz kivitelezőit választották ki a román hatóságok.