2024.04.16, Kedd
Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

Bács-Kiskun Megyei Kórház

2019.12.19. 07:49

Ünnepi Vezető Testületi Ülést tartott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház 2019. december 16-án, hétfőn a Három Gúnár Rendezvényházban. Az évzáró rendezvényen a kórház menedzsmentjén, osztályvezetőin és vezető ápolóin kívül részt vett Engert Jakabné Kecskemét város alpolgármestere és Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnöke is.

Hirdetés

Az ünnepi műsort a kórház MEDrigál Kórusa kezdte Szabó Sándor karnagy vezetésével, zongorán kísérte őket Kövecses Mária, szólót énekelt Leskowsky Laura. A műsor folytatásaként az M. Bodon Pál Zeneiskola művésztanárai – Illichné Kondacs Szilvia, Gémes Adrienn, Miklósné Faragó Csilla és Nemes Dóra - léptek fel.

Mák Kornél alelnök úr ünnepi beszédében az egészségügyi dolgozókat Szent Kristófhoz hasonlította, megköszönte mindennapi áldozatos, segítő, sokszor megterhelő munkájukat. Ünnepi köszöntőjét követően Dr. Svébis Mihály főigazgató értékelte a kórház 2019-es évét.

Az intézmény vezetője felelevenítette az elmúlt év legjelentősebb szakmai rendezvényeit, az év során kapott egyéni és intézményi elismeréseket, többek között a Családbarát Kórházi Díjat. Ismertette az új osztály- és részlegvezetőket, illetve a folyamatban lévő beruházásokat és fejlesztési terveket.

A kórház munkatársai nevében az intézmény katolikus lelkésze, Molnár Zsolt plébános mondott a közelgő karácsony hangulatát idéző ünnepi beszédet, majd elismeréseket adott át munkatársainak Dr. Svébis Mihály főigazgató.

A testületi ülésen köszöntötték a nemrég Pro-Sanitate Díjban részesült Dr. Ruzsa Zoltán főorvos urat, az Invazív Kardiológiai Osztály vezetőjét, a Miniszter Elismerő Oklevélben részesült Dr. Ozsvár Adrienne főorvos asszonyt, a Reumatológiai Osztály osztályvezető-helyettesét, Dr. Madar Katalint, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztály főorvosát, Pepó Istvánt, a Védelmi Csoport vezetőjét, illetve a szintén Miniszteri elismerő oklevélben részesült Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályt, melyet Dr. Fülep Zoltán osztályvezető főorvos képviselt.

Szintén köszöntötték az ünnepségen Dr. Juhász Mártát, a II. Belgyógyászati Osztály osztályvezető-helyettes főorvosát aki a 2019-es Kelet-magyarországi Diabetológiáért díj kitüntetésben részesült nemrég.

Dr. Svébis Mihály főigazgató a rendezvényen gratulált Prof. Dr. Cserni Gábornak, a Patológiai Osztály osztályvezető főorvosának, aki Budapesten a Vigadóban megtartott Magyar Onkológusok Társaságának XXXIII. Kongresszusán, a megtisztelő Krompecher díjban részesült.

Dr. Máttyássy Adriennt, a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosát és Dr. Pócs Leventét, a Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály főorvosát doktori PhD tudományos fokozatuk megszerzéséért emeltek ki.

Az ünnepségen köszöntötték a gyémántdiplomával büszkélkedő Dr. Garay Gézát, a Központi Radiológiai Osztály nyugalmazott főorvosát, és az aranydiplomáját nemrégiben átvevő Dr. Frank Emilt, a Tüdőgondozó Intézet vezető főorvosát.

Az év végi ünnepi vezető testületi ülésen posztumusz Semmelweis Ignác emlékplakettben részesült Dr. Szepes Attila a Gasztroenterológiai Osztály idén elhunyt osztályvezető főorvosa. Emlékének egy perces néma felállással tisztelegtek. Kossuth Zsuzsanna emlékplakettet vehetett át Honti Attiláné, a Diétás Szolgálat vezető dietetikusa. Széchenyi István emlékplakettben részesült Fazekas Fülöp, a Döntéselőkészítő Osztály osztályvezetője, illetve Tudományos díjat vehetett át Dr. Horváth Zsolt, az Onkoradiológiai Központ osztályvezető főorvosa.

Galéria

MegyeBács-Kiskun Megyei Kórház