2024.03.19, Kedd
A dávodi templom felújítására gyűjt a Bács-Kisun Megyei KDNP
bacsmegye.hu

A dávodi templom felújítására gyűjt a Bács-Kisun Megyei KDNP

2017.02.27. 20:31

A jótékonysági adománygyűjtő koncert célja a Dávod-Püspökpusztai Jézus Szent Szíve templom főbejárat restaurálásának támogatása. A koncert után jótékonysági árverésre kerül sor neves képzőművészek jóvoltából.

Hirdetés

 

Decemberben Kecskeméten rendezett sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei KDNP azzal a céllal, hogy felhívják Dávod polgármesterével közösen a figyelmet a Bajától 25 kilométerre délre fekvő, a szerb határtól alig 6 kilométerre lévő közel háromezer fős településre a figyelmet. Akkor Mák Kornél a párt megyei elnöke arról számolt be, hogy 2017. márciusban Kecskeméten és Pécsen rendeznek jótékonysági koncerteket azzal a céllal, hogy a dávodi templom elhasználódott ajtaját ki tudják cserélni és a híres templom további felújításához forrást gyűjtsenek. 

 

A Jótékonysági Koncertre 2017. március 8-án 18 órai kezdettel a Piarista Gimnázium dísztermében kerül sor a Novum Kamarazenekar Gyalus Erika vezetésével, a Scherzo Vegyeskar Závori Erika karnagy vezényletével, a Kecskeméti City Balett, Csík János és Dávodról Hári Mária közreműködésével.

 

A rendezvény fővédnöke Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, védnökei pedig Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Zombor Gábor és Dr. Salacz László országgyűlési képviselők és Kovács Ernő kormánymegbízott.

Meghívott vendégként vesz részt a rendezvényen Hirtenberg János Sándor, Dávod polgármestere és Kovács Lászlóné, a KDNP Dávodi Szervezetének elnöke.

 

Az adományokat a 11732002-20372510 /OTP Bank/ bankszámlaszámra várják, a megjegyzés rovatban kérik, hogy tüntessk fel: a dávodi templomajtó megmentéséért.
MegyeDávodDávod-Püspökpusztai Jézus Szent Szíve templomBács-Kiskun Megyei KDNP