2024.03.28, Csütörtök

Toborzási évfordulót ünnepeltek az Egyetemen

Pallasz Athéné Egyetem/Bugány János

2016.11.28. 11:22

A katonai toborzás 15. évfordulóját ünnepelte a napokban a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága a Pallasz Athéné Egyetemen. A program részeként a PAE és az MH KIK NYP vezetői együttműködési megállapodással öntötték hivatalos formába eddigi partnerségüket.

Hirdetés

A dokumentum aláírására a parancsnoki köszöntőt, ünnepi műsort, a katonai toborzás elmúlt másfél évtizedének fontosabb mozzanatait és szervezeti átalakulásait, valamint a kecskeméti toborzóiroda országosan is példaértékű tevékenységének ismertetését követően került sor.

A szerződést az egyetem képviseletében Dr. Ailer Piroska ideiglenes intézményvezető és Finta Zita kancellár, míg a parancsnokság részéről annak irányítója: Vanyur Tibor ezredes látta el kézjegyével.

 

Tették mindezt – az együttműködés szövege szerint – „…a haza iránti szolgálatra elkötelezettek honvédelmi feladatokban történő közreműködésének előmozdítása érdekében.” A megállapodás emellett rögzíti: meglévő erőforrásaik egymás céljait erősítő kiaknázása és egyéb lehetőségek áttekintése, feltárása mellett a felek készek közös toborzásban, oktatási feladatok ellátásában, projektek kidolgozásában támogatni egymás tevékenységét.

 

Az ünnepi eseményen több középiskola képviselője is átvehette az 50 órás közösségi szolgálatról intézménye és a honvédség között létrejött és korábban aláírt szerződést. Az érintett diákok a kötelező órákat hadisírgondozó feladatok végrehajtásával teljesíthetik – hangzott el a helyszínen, ahol a programot elismerések átadása zárta.

MegyetoborzásPallasz Athéné EgyetemMagyar Honvédség