2019.10.20, Vasárnap

Magyar Honvédség

Elhunyt Kiskunfélegyháza híres szülötte, Magyari Béla képzett űrhajós

2018.04.26

Kiskunfélegyháza

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti a hétfőre virradóra elhunyt Magyari Béla kiképzett űrhajóst, akire a honvdelem.hu oldalon egy sosem látott filmmel emlékeznek.

Baján, Pakson és Mohácson is megtekinthető lesz a Lajta Monitor Múzeumhajó

2018.03.29

Kultúra

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulójához kapcsolódó programok keretében 11 városban köt ki a Lajta Monitor Múzeumhajó. A honvédség tiszteletbeli zászlóshajója az első világháború történetéről, valamint a hadihajózás históriájáról is képet ad az érdeklődőknek.

Felfüggesztették a Gripenek kiképző repüléseit

2017.06.24

Egyéb

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium a pénteki kiképzési repüléssel kapcsolatban.

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa

2017.02.08

Megye

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa, és várhatóan tavaszig befejeződik a bácsalmási, a madarasi és a hercegszántói létesítmény kialakítása is. Ezek összesen hatszáz ember korszerű tábori elszállásolását biztosítják.

Toborzási évfordulót ünnepeltek az Egyetemen

2016.11.28

Megye

A katonai toborzás 15. évfordulóját ünnepelte a napokban a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága a Pallasz Athéné Egyetemen. A program részeként a PAE és az MH KIK NYP vezetői együttműködési megállapodással öntötték hivatalos formába eddigi partnerségüket.

Zajlik az élet a fejünk fölött: Újra akcióban a honvédség Gripenjei

2017.03.21

Egyéb

2017. március 21-én délelőtt, egy Londonból Dohába, Katar fővárosába tartó repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit.

Akcióba lendültek a Magyar Honvédség Gripenjei

2017.02.19

Egyéb

2017. február 17-én a NATO Egyesített Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit, miután egy szállító repülőgép nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.

Toborzás éjjel és nappal Bács-Kiskunban

2018.04.19

Megye

Három városban kínáltak kiszámítható életpályát a diákoknak a Szakmák Éjszakáján az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai. Durgó Tamás őrnagy és kollégái a következő két napon pedig a Kecskemét főterén tartott országos fesztiválon népszerűsítették a Magyar Honvédséget.

Kecskeméten tartották kiképző és továbbképző foglalkozásukat a Magyar Honvédség katonai testnevelői

2018.03.26

Kecskemét

Idén is Kecskeméten tartották éves szakmai felkészülésüket, és vettek részt fizikai állapotfelmérésen a katonai testnevelők.

Utasszállítót fogtak a kecskeméti Gripenek

2017.04.28

Egyéb

2017. április 28-án délelőtt egy Münchenből Nagyszebenbe tartó repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit, mert az nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.

Húsz év után ismét katonai esküt tartottak a kecskeméti repülőbázison

2016.12.13

Kecskemét

A hazánk biztonságának, határaink védelmének megvédésére elkötelezett fiataloknak Ugrik Csaba dandártábornok, a bázis parancsnoka kívánt sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét. Az eskü szövegét Pálfi Róbert közkatona mondta el.

Hangosabbak lehetnek az éjszakák a Kecskeméten

2016.10.18

Megye

Keddtől éjszakai repüléseket hajtanak végre a Magyar Honvédség pilótái, ami miatt az ország több térségében a megszokottól nagyobb zajhatásra kell számítani.

Ezúttal egy utasszállító gép miatt léptek akcióba a honvédség Gripenjei

2017.03.10

Egyéb

2017. március 10-én, péntek délelőtt egy utasszállító repülőgép nem vette fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással, ezért riasztották a honvédség Gripen vadászgépeit.