2024.02.21, Szerda

Magyar Honvédség

Történelmi időutazás Táborfalván: katonai parádéval ünneplik a honvédség születésnapját

2023.08.15

Országos Hírek

Idén immáron 8. alkalommal, szeptember 16-17. között rendezik meg Táborfalván a HMFEST Military Fesztivált, ahol a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára, az idén 175 éves Magyar Honvédség történelmét és hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők a különböző programok és látványos bemutatók keretében.

Kiképzési gyakorlatot tartanak a honvédség Gripenjei

2023.02.24

Kecskemét

A környéken élők nagyobb zaj- és hanghatásra számíthatnak.

HM: éjszakai kiképzést tartanak a Gripenek

2020.03.23

Országos Hírek

Éjszakai kiképzést tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei hétfőtől - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

Új katonai helikoptereket szerez be a honvédség

2018.06.29

Új katonai helikoptereket szerez be a Magyar Honvédség - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel. A helikoptereket szállító Airbus cég tájékoztatása szerint ezek a járművek sokféle katonai műveletre alkalmazhatók.

Elhunyt Kiskunfélegyháza híres szülötte, Magyari Béla képzett űrhajós

2018.04.26

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti a hétfőre virradóra elhunyt Magyari Béla kiképzett űrhajóst, akire a honvdelem.hu oldalon egy sosem látott filmmel emlékeznek.

Baján, Pakson és Mohácson is megtekinthető lesz a Lajta Monitor Múzeumhajó

2018.03.29

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulójához kapcsolódó programok keretében 11 városban köt ki a Lajta Monitor Múzeumhajó. A honvédség tiszteletbeli zászlóshajója az első világháború történetéről, valamint a hadihajózás históriájáról is képet ad az érdeklődőknek.

Felfüggesztették a Gripenek kiképző repüléseit

2017.06.24

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium a pénteki kiképzési repüléssel kapcsolatban.

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa

2017.02.08

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa, és várhatóan tavaszig befejeződik a bácsalmási, a madarasi és a hercegszántói létesítmény kialakítása is. Ezek összesen hatszáz ember korszerű tábori elszállásolását biztosítják.

Toborzási évfordulót ünnepeltek az Egyetemen

2016.11.28

A katonai toborzás 15. évfordulóját ünnepelte a napokban a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága a Pallasz Athéné Egyetemen. A program részeként a PAE és az MH KIK NYP vezetői együttműködési megállapodással öntötték hivatalos formába eddigi partnerségüket.

Zajlik az élet a fejünk fölött: Újra akcióban a honvédség Gripenjei

2017.03.21

2017. március 21-én délelőtt, egy Londonból Dohába, Katar fővárosába tartó repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit.

Akcióba lendültek a Magyar Honvédség Gripenjei

2017.02.19

2017. február 17-én a NATO Egyesített Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit, miután egy szállító repülőgép nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.

Aláírta szerződését Bács-Kiskun ezredik területvédelmi tartalékosa

2023.06.10

Kecskemét

Katonának lenni a nemzet szolgálatát jelenti, a területvédelmi tartalékos katonák pedig ennek az eszmének a jelképei, hiszen környezetüket jól ismerve biztonságot jelentenek az ott élő emberek számára - mondta a vezérkari főnök együttműködési helyettese Bács-Kiskun vármegye ezredik területvédelmi tartalékosának ünnepélyes szerződtetése alkalmából pénteken Kecskeméten.

Nemzetközi különleges műveleti gyakorlat kezdődött Magyarországon

2021.04.20

Megye

Szolnokon egy nemzetközi, magyar vezetésű törzset állítanak fel, és onnan vezetik majd a műveleteket. A végrehajtásban a Magyar Honvédség (MH) 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár vállalta a vezető szerepet.

Kedden visszatérnek a Gripenek Kecskemétre

2019.12.13

Kecskemét

Kedden visszatelepülnek Kecskemétre a Magyar Honvédség Gripenjei - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

Kiemelt szerephez jut Félegyháza a Magyar Honvédség fejlesztésében

2018.06.28

Soha nem látott öszeget szán jövő évi költségvetésben a hazánk védelmére önállóan is képes honvédség létrehozására a kormány. E folyamat szerves része az a Kiskunfélegyházán felépített gyár, amely a jövő évtől teljes kapacitásban megkezdi a kézifegyergyártást, immár hazai alapokra helyezve a magyar katonák egyéni fegyverzeti ellátását. Ezt a hétvégén jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Toborzás éjjel és nappal Bács-Kiskunban

2018.04.19

Három városban kínáltak kiszámítható életpályát a diákoknak a Szakmák Éjszakáján az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai. Durgó Tamás őrnagy és kollégái a következő két napon pedig a Kecskemét főterén tartott országos fesztiválon népszerűsítették a Magyar Honvédséget.

Kecskeméten tartották kiképző és továbbképző foglalkozásukat a Magyar Honvédség katonai testnevelői

2018.03.26

Idén is Kecskeméten tartották éves szakmai felkészülésüket, és vettek részt fizikai állapotfelmérésen a katonai testnevelők.

Utasszállítót fogtak a kecskeméti Gripenek

2017.04.28

2017. április 28-án délelőtt egy Münchenből Nagyszebenbe tartó repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit, mert az nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.

Húsz év után ismét katonai esküt tartottak a kecskeméti repülőbázison

2016.12.13

A hazánk biztonságának, határaink védelmének megvédésére elkötelezett fiataloknak Ugrik Csaba dandártábornok, a bázis parancsnoka kívánt sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét. Az eskü szövegét Pálfi Róbert közkatona mondta el.

Hangosabbak lehetnek az éjszakák a Kecskeméten

2016.10.18

Keddtől éjszakai repüléseket hajtanak végre a Magyar Honvédség pilótái, ami miatt az ország több térségében a megszokottól nagyobb zajhatásra kell számítani.

Ezúttal egy utasszállító gép miatt léptek akcióba a honvédség Gripenjei

2017.03.10

2017. március 10-én, péntek délelőtt egy utasszállító repülőgép nem vette fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással, ezért riasztották a honvédség Gripen vadászgépeit.