2023.03.24, Péntek
Buborékágyat mutattak be Kiskunhalason
MTI/Bús Csaba

Buborékágyat mutattak be Kiskunhalason

mti

2020.04.19. 13:26

Szakápolók bemutatják a buborékágy használatát Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

Szíjj László 100 %-os tulajdonában álló Duna Aszfalt Kft. a hazai építőipari vállalatok között is kiemelkedő mértékben, már sok száz esetben kezdeményezett vagy vett részt különböző, esetenként akár több tízmillió forintos nagyságú támogatási akciókban.

A társaság egyik utolsó ilyen támogatása volt, amikor 2019. októberében az SMA 2-es típusú, gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Leventének a szükséges gyógyszer megvásárlásához 100 millió forintos támogatást nyújtott. A vállalkozó a tulajdonában álló vállalatok támogatási tevékenysége mellett mára létrehozta a Duna Bonum nevű magánalapítványát, amelyen keresztül immár, mint magánszemély is jelentős értékű adományokkal segít.

A Duna Aszfalt Kft. a koronavírus járvány kitörése óta minden lehetséges módon próbálta a megfelelő védőmaszkokat beszerezni a munkavállalói számára. Miután jelenleg a világon vélhetően az egyik legkeresettebb termék az orvosi védőmaszk, így a Duna Aszfalt Kft-nek is rendkívüli akadályokkal kellett megküzdenie, hogy be tudjon szerezni 100 ezer darab N95-ös típusú orvosi védőmaszkot.

 

A képre kattintva galéria nyíilk.

A közel 200 millió forintos beszerzés keretén belül megvásárolt maszkok kiosztása előtt a Kínából származó termékek európai CE minősítését a Duna Aszfalt Kft. hivatalosan leellenőriztette, így a közel 1500 főt foglalkoztató Duna-csoport dolgozói számára már azonnal el is kezdték azok kiosztását.

 

 

A Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa Szíjj László, a Duna Bonum nevű magánalapítványán keresztül ebből a jelentős kontingensből 15000 darab maszkot, pénteken a vállalat székhelyén Tiszakécskén, átadott Tóth Jánosnak a város polgármesterének, annak érdekében, hogy minden tiszakécskei lakos kaphasson egyet-egyet belőle.

A Tiszakécskei polgármesteri hivatal azon túl, hogy felvállalta, hogy a tiszakécskei lakosoknak eljuttattja a védőmaszkokat, vállalta, hogy a fennmaradó tételt a városi közintézményekben dolgozók számára átadja.

A Duna Aszfalt Kft. továbbá a Bács-Kiskun Megyei Kórház Alapítványa számára ezzel együtt két GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendelését is lehetővé tette, mintegy 18 millió forintos támogatás által.

 

 

KiskunhalasKiskunhalasSemmelweis Kórházbuborékágy