2024.03.28, Csütörtök

61 milliós támogatás a kiskunhalasi birkózócsarnokra

Halasmédia

2017.12.29. 11:00

A 320 négyzetméteres csarnok akár már 2018 nyarára elkészülhet, így ha minden jól megy, jövő nyártól már ott edzhetnek a halasi sportolók.

Hirdetés

A frissen megjelent Magyar Közlönyben olvasható, hogy egy tervezett kiskunhalasi birkózócsarnok építésére 61 millió forintos támogatást biztosít a Magyar Állam.

 

Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere megerősítette a Halasmédia szerkesztőségének a jó hírt, és beszámolt a csarnoképítés részleteiről:

Mint emlékezetes, még a nyár folyamán járt Kiskunhalason a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, aki akkor azt mondta, szeretnék támogatni a halasi birkózók egyre kimagaslóbb eredményeit azzal, hogy lehetővé teszik egy új csarnok megépítését. A most megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy erre egy 61 millió forintos támogatásból nyílik lehetőség.

Az új csarnok a Bundzsák Dezső Sportközpont területén valósul meg. A részletes tervek már készen vannak, most az előkészítési fázis zajlik, és ha minden optimálisan megy, akár már márciusban elkezdődhetnek az építési munkálatok. A pénzt a Magyar Birkózó Szövetség kapja, velük fog kötni Kiskunhalas Város egy támogatói szerződést, így mi tudjuk majd felhasználni a teljes összeget a csarnok építésére – mondta el Szűcs Csaba alpolgármester.

 

A pályázat értelmében a létesítményt kizárólag a birkózók fogják használni, de ehhez hozzátartozik természetesen az utánpótlás nevelése is. Már most is több óvodában, iskolában zajlik, játékos formában a birkózás népszerűsítése, ezt a tevékenységet mindenképpen szeretnénk folytatni, és az új csarnok erre is remek lehetőséget nyújt majd – számolt be a részletekről Szűcs Csaba.

KiskunhalasKiskunhalasbirkózócsarnok