2024.04.19, Péntek
Négy csoportszobás bölcsőde épült Mélykúton
Illusztráció: Pixabay

Négy csoportszobás bölcsőde épült Mélykúton

MTI

2023.02.13. 09:16

A bölcsőde január vége óta üzemel, azóta folyamatosan fogadják a beiratkozó gyermekeket. Eddig már 32 kisgyermek felvételét kérték.

Hirdetés

Négy csoportszobás bölcsőde épült a Bács-Kiskun vármegyei Mélykúton, ahol harminc évig nem volt a három év alatti gyermekek ellátását biztosító intézmény - közölte a település polgármestere.

Kovács Tamás tájékoztatása szerint: a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 385,6 millió forintból valósult meg.

Az intézmény kialakítása során kiemelt szempont volt az energiahatékonyság, éppen ezért az új bölcsődében hőszivattyús rendszerrel működik a padlófűtés és a mennyezeti hűtés is, amely télen-nyáron maximális komfortot biztosít.

Fontos kritérium volt az is, hogy megfelelő számú parkolóhelyet biztosítsanak, így a bölcsőde mellett, a jövőben a szomszédos óvodába érkezők is biztonságos körülmények között tudják megközelíteni mindkét épületet.

A bölcsőde január vége óta üzemel, azóta folyamatosan fogadják a beiratkozó gyermekeket. Eddig már 32 kisgyermek felvételét kérték. A teljes létszámot, a 48 főt várhatóan áprilisban érik el. A gondozó munkát nyolc kisgyermeknevelő és három bölcsődei dajka látja majd el.

Kovács Tamás emlékeztetett: Mélykúton 1960-ban az akkori járványkórház épületét alakították át bölcsődének. Az intézmény több mint harminc éven át működött, de 1992-ben bezárták, és az elkövetkezendő több mint három évtizedben nem volt saját bölcsődéje a településnek.

A Mélykúton élő családok helyzetét nagyban megkönnyíti, ha helyben biztosíthatják a legkisebbek részére is a nevelő-gondozó ellátást, ezért is szorgalmazta, hogy legyen újra bölcsőde a településen - hangsúlyozta a polgármester.

KözösségbölcsődeMélykút