2024.05.20, Hétfő

Agro Sztár Fesztivál és a húsipari tanulók versenye Kiskunfélegyházán

2016.04.20. 08:10

Megkezdődött a négy napon át tartó Agro sztár fesztivál kedden Kiskunfélegyházán, valamint a helyszín ad teret a a Szakma Kiváló Tanulója verseny lebonyolításának a húsipari és lovász diákok között.

Hirdetés

Erősödött és jelentős fejlődésen ment át az agrárgazdaság  Magyarországon, nagymértékben nőtt a foglalkoztatás és az export. Megkezdődött a négy napon át tartó Agro sztár fesztivál kedden Kiskunfélegyházán, valamint a helyszín ad teret a a Szakma Kiváló Tanulója verseny lebonyolításának a húsipari és lovász diákok között.

Román István az FM agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, az FM által fenntartott Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett esemény megnyitóján elmondta, azon munkálkodnak, hogy amit az országban megtermelnek, azt minél nagyobb mértékben itt is dolgozzák fel, majd értékesítsék a hazai és nemzetközi piacokon. Fontos, hogy a kiváló magyar élelmiszerek minél több helyen elérhetőek legyenek.
A helyettes államtitkár méltatta a kiskunfélegyházi szakiskolát, ahol kiváló szakmai munka folyik és ahol sikerült megteremteni a színvonalas, gyakorlatorientált képzés feltételeit. Az intézmény komoly együttműködéseket alakított ki gazdálkodó szervezetekkel.

Elismerésre méltó, hogy a fesztivál keretében az iskolában rendezik a Szakma kiváló tanulója versenyt a húsipari termékgyártó és a lovász szakmában. Rózsa Pál, a kiskunfélegyházi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakiskola igazgatója elmondta, a versenyek látványos részébe a közönség is betekinthet, a rendezvény célja a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák társadalmi presztízsének javítása. Az iskola tangazdaságában növénytermesztés, állattenyésztés folyik. A felnevelt sertéseket a tanulók vágják le, majd a húsipari tanüzemben előállított termékek az iskola boltjában a lakosság számára is elérhetővé válnak.

forrás: mti / infokiskunfelegyhaza.hu

Galéria

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaAgro Sztár FesztiválSzakma Kiváló Tanulójahúsiparlovász