2024.03.29, Péntek

Szülő segített lebuktatni a drogbandát Kiskunfélegyházán

2016.08.06. 08:00

Új pszichoaktív anyagot, "zsályát" áruló bűnszövetséget számoltak fel a rendőrök Kiskunfélegyházán.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy aggódó szülő 2005 őszén kérte a kiskunfélegyházi rendőrség segítségét lánya zavart viselkedése és a nála talált kábítószergyanús növényi őrlemény miatt. Az átadott minta alapján a kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a 0,22 gramm anyag új pszichoaktív anyagnak minősül.

 

Az ügyben büntetőeljárás indult, majd a széleskörű adatgyűjtés és nyomozás során kiderült, hogy K. József és társa legalább egy éve állítja elő a kábítószergyanús növényi őrleményt - alufóliába csomagolva vagy önzáró tasakokba kimérve - kiskunfélegyházi lakásukban, és rendszeresen értékesítik is.
    

A nyomozók és a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai egyszerre két kiskunfélegyházi helyszínen tartottak házkutatást és a bűnszövetség három tagját elfogták. Az eddigi adatok szerint K. József megbízásából a 29 éves K. Anita állította elő az úgynevezett zsályát, amelyet T. Alíz értékesített. 
    

A 41 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását, két társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Kiskunfélegyházarendőrségkábítószer