2024.04.25, Csütörtök
Zenés aquafitness az Ölelő Kéz Alapítvány gyógyszolgáltatásai között

Zenés aquafitness az Ölelő Kéz Alapítvány gyógyszolgáltatásai között

bacsmegye.hu

2018.08.02. 08:58

A Kecskeméti Fürdő hullámmedencéjében az idén nyáron is hétvégenként több időpontban várják a mozogni vágyókat. A vidám vízi tornán gyermekektől az idősekig bárki ingyenesen részt vehet.

Hirdetés

Az Ölelő Kéz Alapítvány Gyógyászat szolgáltatásai közül az egyik legdivatosabb és leghatékonyabb mozgásforma, az aquafitness. Lényege, hogy a víz sűrűsége nyolcszázszor nagyobb, mint a levegőé, ezáltal sokkal nehezebb az egyes mozgás, az izmok erőkifejtése nagyobb, viszont, mivel vízben történik, kíméli az ízületeket, a szalagokat, így nincs akkora terhelés, mint a talajon. Jobban figyel a szívre is, a nyomás hatására a vénák kitágulnak, sokkal több oxigén jut ezáltal a szívhez, így a légzőrendszert is támogatja. A víznek jobb a hővezető képessége, izzadni sem lehet annyira.

 

Az aquafitness története 20 évre tehető vissza, egy amerikai tengerészgyalogos volt, aki kitalálta. Vietnámban szerzett egy lábsérülést, saját magát próbálta gyógyítani, később nagy sikere lett és rájöttek, hogy nem pusztán rehabilitálás céljából jó a vízi torna. 

A nyári időszakban a Kecskeméti Fürdőben hétvégén, szombaton és vasárnap naponta többször is 14-18 óra között, az év más részében pedig alkalmanként van minderre lehetőség.

A gyógytornászok által vezetett zenés-táncos gyakorlatsorok 15 percesek, mindig  jó hangulatúak, 20-25 fő részvételével zajlanak a hullámmedencében, vagy ha az időjárás úgy engedi, akár a kinti medencében is.

A nyári időszak időpontjai:

14:00-14:15

15:00-15:30

16:00-16:15

17:00-17:15

Galéria

KecskemétKirakatÖlelő Kéz AlapítványKecskeméti Fürdő aquafitness