2024.04.20, Szombat

Bővíti kecskeméti üzemét a Graboplast

2016.05.03. 15:35

Várhatóan nyár végére elkészül a Graboplast kecskeméti üzemének bővítése, miután a vállalat megkapta a 640 millió forint értékű fejlesztéshez az építési engedélyt.

Hirdetés

Várhatóan nyár végére elkészül a Graboplast kecskeméti üzemének bővítése, miután a vállalat megkapta a 640 millió forint értékű fejlesztéshez az építési engedélyt.

A Kecskeméten már meglévő parkettagyárhoz kapcsolódó 760 négyzetméter alapterületű lakkozóüzem épül. A fejlesztéssel egy olyan új felületkezelési technológiát vezetnek be, amelynek köszönhetően új típusú fa padlóburkolók gyártása indulhat el. A bővítéssel ötven munkahely jön létre a Kecskeméten jelenleg foglalkoztatott 175 dolgozó mellett. 
A termelés felfutását követően mintegy tíz százalékkal, 1,7 milliárd forinttal növekedhet a Graboplast árbevétele.
A kecskeméti beruházás része annak a 8,7 milliárd forintból megvalósuló programnak, amelyhez a kormány egyedi kormánydöntés keretében három milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A fejlesztések célja a győri székhelyű vállalat exportpiacainak bővítése. 
A speciális padlógyártás területén meghatározó, jelenleg Győrben, Kecskeméten és Tatabányán gyárral rendelkező Graboplast beruházási programjának legnagyobb eleme a Tatabányán 6,2 milliárd forintból felépült Grabo Design Padlógyár, amelyben olyan új technológiával előállított különleges padlóburkolók készülnek, amelyek piaca világszerte tíz százalék feletti növekedést mutat. 
A Grabopalst Zrt. tavaly 18 milliárd forintos érbevételt ért el, amely három százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalat árbevételének kilencven százaléka exportból származik. Adózott nyeresége több mint kétszeresére, 467 millió forintra nőtt 2015-ben.

forrás: mti / graboplast.hu

Galéria

KecskemétGraboplastparkettagyárlakkozóüzem