2024.04.27, Szombat
Közel 120 gyermek kívánságát teljesíti a Mercedes-Benz gyár

Közel 120 gyermek kívánságát teljesíti a Mercedes-Benz gyár

2020.12.17. 20:12

Az adventi időszak egyet jelent az összefogással és a szolidaritással a kecskeméti Mercedes-Benz közössége számára. Az autógyár a jelenlegi nehéz időszakban még fontosabbnak tartja a rászorulók megsegítését, így kecskeméti és környékbeli alapítványokon keresztül pénzadománnyal, ajándékokkal, meleg étellel és tűzifával segít idén is gyermekeknek, családoknak.

Hirdetés

A gyár életében már hagyománnyá vált, hogy az adventi időszakban kiemelt figyelmet fordít a rászoruló családokra, de főleg a gyermekekre. Idén karácsonykor a vírushelyzet miatt azonban a megszokott, gyermekekkel közösen töltött ünneplés és ajándékozás is más formát ölt. A vállalat közel 2,7 millió forint értékű adománnyal, a Városi Szociális Közalapítvány segítségével már karácsony előtt, az adventi időszakban a környéken élő rászorulókat juttatja meleg ételhez, tűzifához és fertőtlenítő szerekhez.

Emellett az autógyár az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvánnyal (EKECSAP), a Kunszállási Gyermekekért Alapítvánnyal, valamint a kiskunfélegyházi Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézménnyel közösen mintegy 120 gyermek karácsonyát teszi boldogabbá azzal, hogy a gyermekek saját kezűleg írt kívánságlistája alapján küld ajándékokat.

„Dolgozói közösségünk rendkívül érzékeny, odafigyelünk a helyi emberekre és a helyi kezdeményezésekre. A világjárvány még többet vesz el azoktól, akik amúgy is nélkülözésben élnek, így idén még szélesebb összefogásra van szükség, mint korábban bármikor. Jóllehet nem csak az advent és a karácsony a jótékonykodás egyetlen időszaka a Mercedes-Benz életében, de alkalmat ad arra, hogy közösen hívjuk fel a figyelmet a segítségnyújtásra” – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A kecskeméti autógyár indulása óta szívén viseli a rászoruló családok, különösen a hátrányos helyzetű gyermekek sorsát a régióban. A vállalat ügyvezetése még az év elején döntött arról, hogy a Mosolygó Szemekért Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért és Fiatalokért szervezetnek, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványnak és a Városi Szociális Közalapítványnak összesen 6,6 millió forint pénzadományt juttat el, hozzásegítve a gyermekeket a testi-lelki fejlődéshez, s elismerve ezzel is a non-profit szervezetek szerepét a helyi közösségi életben.

KecskemétMercedes-Benz Gyár