2024.04.18, Csütörtök
Kecskeméten segít a Kormányablak-busz e-személyit készíteni

Kecskeméten segít a Kormányablak-busz e-személyit készíteni

bacsmegye.hu

2017.10.02. 10:45

Házhoz állt a Kormányablak busza, hogy a Megyei Kórház udvarán a mai napon 9-17 óráig elkészíthessék az egészségügyi dolgozók e-személyi igazolványukat.

Hirdetés

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) 2017. november 1-jével történő bevezetésével kapcsolatosan a Bács-Kiskun Megyei Kórház dolgozóinak az EESZT szolgáltatásaink eléréshez szükséges E-SZIG elkészítéséhez, mobil kormányablak busz került kitelepítésre.

Az eseménnyel kapcsolatosan Dr. Zombor Attila a Kormányhivatal főigazgatója, és dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója sajtótájékoztatón tájékoztatta a megjelenteket.

Mobil kormányablak busz házhoz is megy, így mégjobban meg lehet gyorsítani az egészségügyben dolgozók e-szig kiállítását. A mai napon reggel 9 órától délután 17 óráig lesz lehetősége a dolgozóknak, hogy e-szig-et készítsenek, illetve aktiváljanak. 100 dolgozót várnak ezen a napon. De nemcsak Kecskeméten lesz, hanem az egész megyét járja ez a busz. Eddig naponta kb. 2000 egészségügyi dolgozónak tudtak új e-sziget kiállítani, illetve mintegy 1000 kártyát tudtak aktiválni. Remélhetőleg, mire november 1 napjára élesedik a rendszer, minden egészségügyi dolgozónak, akinek ezt kell használnia, lesz rá módja, mivel készen lesz az e-szigje.

 

A belépéshez használható e-Személyi igazolvány mind a beteg azonosítására, mind a rendszert használó orvosok, egészségügyi dolgozók és gyógyszerészek számára biztonságos azonosítási lehetőséget biztosít majd.

 

Az EESZT használatához olyan azonosítási megoldás szükséges, amely már alkalmazott és a megfelelő biztonsági szintet is biztosítja, valamint sem a fejlesztésben, sem a felhasználók számára nem jelent költséget. Ez az azonosítási megoldás az e-Személyi igazolvány, azaz a tároló elemet tartalmazó személyazonosító okmány.

Az e-Személyi kiváltása elengedhetetlen a kórházi és járóbeteg szakellátó intézményekben dolgozó orvosoknak, háziorvosi rendelőkben és patikákban dolgozó egészségügyi alkalmazottaknak az EESZT-be történő belépéshez.

 

Dr. Svébis Mihály köszönetet mondott a Kormányhivatalnak, hogy így az elfoglalt kollégák le tudnak szaladni, és pillanatok alatt el tudják intézni az e-személyigazolvány kiállítását, megkönnyítve ezzel munkájukat.

 

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskemétKecskemétBács-Kiskun Megyei KórházKormányablak busz