2024.04.19, Péntek
Feltámad a Vákum Kecskeméten?
http://sztimpank.blog.hu/

Feltámad a Vákum Kecskeméten?

2017.01.27. 16:20

Amióta a Kobza Miklós által élővé tett Vákum-os fiatalokba 2009' idején belefagyott a szó, Kecskemét legnagyobb problémája, hogy a saját fiataljai számára nem tud a kornak megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítani. Most, hogy erre végre egy érdemi lépést tett a város vezetése a huhogók a legbutább módon neki is estek a kezdeményezésnek.

Hirdetés

Feltehetné magának minden huhogó a kérdést, hogy mi lett volna péládul a Sziget-fesztivállal, ha a kilencvenes években nem állt volna mögé a főváros? Vagy az is egy jó kérdés lehet, hogy a lepukkant spanyol arisztokrata külsejével 2004-ben mint kecskeméti "Amerikai pite"-ként életre hívott Vákum nélkül mondjuk Vágó Gábor később betölthetett volna-e parlamenti képviselőséget?

A válasz egyértelmű NEM! 

Mint ahogyan azt is hozzá kell tenni a kecskeméti fiatalok önszerveződéséről szóló történethez, hogy azt a  VÁKUM  esetén sem kecskeméti, hanem a hajdúságból származó Kobza Miklós töltötte meg élettel. Kobzát a Bács-Kiskun Megyei Közgyűllés sajtófőnökét 2009-ben elszólította az élet Kecskemétről és ma az MTVA sajtófőnökeként végezi a munkájét, de meg kell jegyezni, hogy Kobza nem foglalkozott azzal, hogy a VÁKUM döntően baloldali politikusok (Brúszel László) támogatásával hozták létre. Ő egy értelmes kikapcsolódást nyújtó közösséget akart létrehozni. Mi több létre is hozta azzal a több tucat fiatallal együtt, akik ugyan kissé anarchista módon de például újra életet vittek a romokban álló Városi Moziba és az akkori városvezetés szemöldökráncolása mellett az elmúlt évtizedek legsikeresebb városi ifjúsági szervezete lettek.

Mint ahogyan Kobza Miklós is, úgy a VÁKUM alapítói is komoly nőkké és férfiakká váltak, Vágó Gábor például már több éve nem tagja a partlementnek... így miután őket szinte minden erővel széthajtotta a város korábbi vezetése, mára egyértelmű, hogy az ifjúsági kérdés vált Kecskemét egyik, ha nem a legnagyobb problémájává. Hiszen 2017-re kijelenthető, hogy egy-két belvárosi kiskocsma mellett más szórakozóhely nem kap levegőt Kecskeméten, így a fiatalok szinte megalázó módon több százan kényszerülnek a hétvégéken az utcán szórakozni. (Miután már számos sajtópert vívtunk ostoba emberekkel, ezt a mondatot mindenki értelmezze úgy, ahogyan akarja...)

Igen, kedves olvasó, ez sok, nagyon sok pénzbe fog kerülni Kecskemétnek!!!

Ugyanis a világ nem változik és a jövő a jövőben is a fiataloké. Akik, ha nem érzik jól magukat Kecskeméten, akkor lehet itt több Mercedes gyár, lehet itt egyetem is, ha a fiatalok nem találnak európai összehasonlításban is érdemi szórakozási lehetőséget, akkor el fognak innen menni. Igen Kedves Kecskeméti Olvasó, az Ön gyermeke is el fog húzni bulizni, jó esetben csak Szegedre vagy Budapestre, rosszabb esetben több ezer kilométerre és aztán vagy visszajön, vagynem!.

Tehát az, hogy a kecskeméti városvezetés a maga öreges tehetetlensége ellenére végre megbízásokat ad (akár kiskunhalasi, akár Fidelitas-os) fiataloknak arra, hogy próbáljanak meg létrehozni egy kecskeméti buliéletet, egyrészt egy órási lépés az atyafiak és anyafiak részéről, mésrészt miután ennek a programnak a sikerétől függ döntően Kecskemét következő évtizedeinek a sikere, így ha valami, akkor ez a program minden pénzt megér!

A Hugyecz Zoltán féle huhogók pedig miközben bazinagy Volvó terepjáróikból nagytíóval nézik a városi fillérek útját, talán gondolkodjanak el egy-egy  percre, hogy az ő gyermekeiket a jövőben itt Kecskemétren, vagy netán egy Svéd vagy Spanyol kisvárosban szeretnék-e látni...

Oltyán József